Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
DundyTheCroc - майстор
VLADO66 написа:
Чакам да пуснат уред за светена вода :-D
За светена вода е реално, просто трябват филтри със сребро.
torbalan - Дървен философ
Andri01 написа:
Ползвах такова чудо към 2-3г. ,но май файда ЙОК или поне аз не усетих де. Сега си стои свален.
А аз внимавах в часовете по физика и химия ;)
VLADO66 - майстор
Има теория че водата може да се зареди с положителна енергия от молитвите на отчето, така че трябва и едно електронно отче.А за среброто- преди векове са открили антисептичните му свойства.
sardaesox - напреднал
В "Технология на водата" няма такъв метод за магнитно омекотяване. Лично на мен са ми познати варова декарбонизация и йонообменно омекотяване. Може да има и други, позабравил съм, но магнитно няма!
ivanovbg - майстор
Магнитен преобразувател за вода е много полезен уред ... за измъкване пари от балъци :lol: :lol: :lol:
:partyman:
niiksan - напреднал
Пари за моят уред не съм давал. Преди много години баба си ги е купила тези два магнита за ремонт на кокалите си. Намерих ги в мазето и ми харесаха че са доста мощни. Та затова си импровизирах "магнитен преобр..." Но както писах по-горе за половин година бойлера пак започна да си шуми. Или казано по друг начин е започнал камъкообразуването отново. :supz:
lov - майстор
Ох и с тия магнитни наколенки и там каква шашма е. тъщата я зарибили да ходи на някакво рекламно шоу. И после подаръчета. Та подарили им две магнитни наколенки. Викам си я да видя барем какви магнити слагат че може поне за друго да свършат работа. Да ама нънци вътре няма никой :x Единственото магнитно нещо е халката за регулиране на пристягането. Едното пакетче го отворих а другото така си стои. Та ще взема да направя едно клипче да се види за какви глупости си дават парите хората.
Ма то така докато има глупаци тарикатите няма да се свършат. :lol:
iliya_i - майстор
niiksan написа:
Или казано по друг начин е започнал камъкообразуването отново. :supz:
Той варовика от водата ако го спират магнитите къде ще отиде? Няма начин да се изпари. Трябва да се натрупа някъде.
DundyTheCroc - майстор
VLADO66 написа:
Има теория че водата може да се зареди с положителна енергия от молитвите на отчето, така че трябва и едно електронно отче.А за среброто- преди векове са открили антисептичните му свойства.
А Кашпировски помните ли го ;)
ivanovbg - майстор
torbalan написа:
А аз внимавах в часовете по физика и химия ;)
Внимавал си - чушки! Ако беше щеше да знаеш защо не действат сегашните магнити. Затова казвам , че сега само измъкват пари от балъци. Балък - това е човек който мисли, че е внимавал в училище и не могат да го излъжат!

Ще ти дам насока научно да си обясниш какво се случва с магнитите и водата и защо сега само ловят балъци:
1. Водопроводната вода е проводник.- Факт!
2. Какво се случва когато проводник се движи в магнитно поле? - произвежда ток!
3. Този ток къде тече? Ми никъде, щот сте модерни и тръбите са ви от непроводящ материал!
4. В медните водопроводни тръби защо се натрупва много по малко котлен камък? Защото през тях тече тока произведен от водата която се движи в тях.
5. Да , ама ще кажете, че не са сложени магнити. - Да, ама земята е един голям магнит и той си действа независимо от нашето желание/нежелание.
6. Ще кажете, че и поцинкованите тръби са проводници. - Да, ама са железни и екранират магнитното поле на земята.

Толкоз за внимаването по физика. По химия(ако си внимавал повече :wink: ) сам си обясни как се променят съединенията виновни за котления камък във водата когато през тях тече ток.

Та това лови балъци защото не е монтирано правилно, а не че идеята не действа.

:partyman:

Тема "Магнитен преобразувател за вода?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: