• 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 138
Ел. инструментите. Консумативи.
Celeborn - специалист
67 лева за четки и ротор + не знам още колко за труд... То златен стана този ремонт. Не си обяснявам как след гресиране и смяна на лагери изведнъж започва да прави такива проблеми, ако приемем, че нищо по електронината не е пипано...
mitko64 - майстор
Celeborn написа:
67 лева за четки и ротор + не знам още колко за труд... То златен стана този ремонт. Не си обяснявам как след гресиране и смяна на лагери изведнъж започва да прави такива проблеми, ако приемем, че нищо по електронината не е пипано...
Какви са тези цени. Има едни пичове на Илиенци, само със Спарки се занимават, та от тях купувах ротори, най- скъпият за БУР2-350Е за 35лв. го взех. Четките да са 8-10лв. Иначе ремонтите на Спарки вече сам си ги правя, само от перфораторите имам респект, че се разпадна редукторът и няма сглабяне. 14 кинта дадох за сборката.
mitko64 - майстор
Celeborn написа:
Какви са тези цени. Има едни пичове на Илиенци, само със Спарки се занимават, та от тях купувах ротори, най- скъпият за БУР2-350Е за 35лв. го взех. Четките да са 8-10лв. Иначе ремонтите на Спарки вече сам си ги правя, само от перфораторите имам респект, че се разпадна редукторът и няма сглабяне. 14 кинта дадох за сборката.
Celeborn - специалист
Искам да похваля сервизът на Спарки на Фердинандова 85 в Бургас и по-специално по-младото момче, което работи там - за 2 минути смени ротора, а четките си бяха наред. В друг сервиз в Бургас ми казаха 1 седмица чакане за ротор + смяна на четки. Машината вече работи прекрасно, а аз лично бих се въздържал от повторно посещение на ул. Янко Забунов в София...
fore - майстор
Значи пробвах на Вилата да отвия на 18 волтовият верт патрона с пневматичният гайковерт, но не става. Ако го сложа на 1 ва степен, само го чука и нищо, а на 4 го чука и превърта. Тоест шпиндел лока не издържа. Извода ми е че иска рязане на патрона или да се захване на специална стяга в полу - разглобеното състояние в което го бях докарал аз.

За сега ще го оставя така и няма да го мъча повече. Съмнява ме че накъде в който и да е било сервиз ще успеят да го развият изобщо този патрон. Явно умишлено е залепен зверски да не може да се подменя. Предполагам идеята е да се извхърли цялата машина ако се прецака патрона. Но тогава ще го срежа и така.
minca - специалист
Колеги,налага ми се да подменя патронника на дрелка ловешко производство от малките.Не мога да развия болта вътре в него.Правил съм тая смяна ,но съм забравил вече.Резбата да не би да беше лява?
Моля,помагайте!
fore - майстор
Лява е естествено. И е мацната с осигурител вероятно. Развива се с хубав бит-удароустойчив и добро рамо. Трябва да е точният РН и да не превърта. Леко с удряне с чук аксиално и после радиално ако трябва, но на менгеме.

Аз до там стигнах с Лидлската 18 ка, но патрона не можах да ги Ева, както съм и написал по горе.

Ако някой успее да отвие този патрон на ударната 18 ка от Лидл но без рязане, да каже как !
:prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:
minca - специалист
Какъв ти бит. Та то е глупаво болтче с глава за плоска отверка
fore - майстор
Искаш мнение и ти го давам !

Да ти донеса Парксайта да ми отвиеш това просто болтче с ПРАВА отверка тогава, че и патрона после !!! :prayer:
Плоски отверки не бях чувал да има ! :?

При твоята машина може и с ПРАВА отверка да е болта, но принципно са РН2 -Филипс. Освен това този болт ако е намазан с осигурител, става доста труден за отвиване с отверка изобщо и иска гедоре и рамо + набиване !

Ръгай с плоската отверка и да видиме какво ще стане.
mitko64 - майстор
На моята Sparky BUR 150E от 2003г. контравинтът също е с шлиц за права отвертка . Вероятно по- старите модели са с такива.
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 138

Тема "Машината ви е повредена- попитайте ТУК." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: