• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 22
Всички имаме коли, нали ?
Chefo77 - майстор
Гого, 90% от жените не могат да гледат таблото пред себе си, какво остава да си отклоняват погледа и настрани ...
Между другото, много важно е дамата да иде да се качи в автомобила преди да е закупен, за да не се окаже, че е неудобен за нейните навици. Има автомобили, на които например педалите са много далеч от седалката и трябва да си забит във волана, за да ги стигаш нормално.
DundyTheCroc - майстор
Точно Яриса е идеален за дребна жена, на едно приятелче гаджето само в такава стигаше педалите. По правило малките коли са бедни откъм екстри за настройки на седалка и волан, така че както е казал Чефо всяка жена трябва да седне и да види как и е.
gogo7777 - майстор
Вярно е това, което казвате, но съм убеден, че Яриса е по-удобен /возил съм се и съм карал веднъж 100-на км./. По-удобна седалка, по-добра возия, пъргав, маневрен, по-добър панорамен изглед, стегнат /нищо по пластмасите не скърца :-D /, екстри.....абе нали не смяташ, че Корсата има някакво предимство пред Тойотата. Ако трябва да дадете 3000 лева за кола от този малолитражен клас, коя бихте избрали.....Корса на 10-на години и 100000км. или Ярис на същите години и 200000км......отговорете честно :)
medel76 - специалист
Ей,този Гого опасен.Нави ме да взема яриса и това.Сега гледам,ама тези 1,0 двигател с 4 врати за около 38000-39000 и после регистрация и ставаааааааааа скъпичко
gogo7777 - майстор
По-скъпи са, да. Като ходиш на оглед е хубаво да има с теб някой, който е по-навътре в нещата.
DundyTheCroc - майстор
Яриса по-добре да е 1.3 ;)
stoianov_n - специалист
DundyTheCroc написа:
Яриса по-добре да е 1.3 ;)
Даже е задължително.
Chefo77 - майстор
gogo7777 написа:
Вярно е това, което казвате, но съм убеден, че Яриса е по-удобен /возил съм се и съм карал веднъж 100-на км./. По-удобна седалка, по-добра возия, пъргав, маневрен, по-добър панорамен изглед, стегнат /нищо по пластмасите не скърца :-D /, екстри.....абе нали не смяташ, че Корсата има някакво предимство пред Тойотата. Ако трябва да дадете 3000 лева за кола от този малолитражен клас, коя бихте избрали.....Корса на 10-на години и 100000км. или Ярис на същите години и 200000км......отговорете честно :)
АЗ не бих избрал нито едно от двете, защото не си падам по масовките. :wink:
И не е важно какво бих избрал АЗ, а какво иска да кара жената на "medel76". :wink:

И в интерес на истината, винаги са ми били странни темите за "каква кола да избера", особено когато започнат да се пълнят със статистика - колко бил здрав еди кой си модел, ама как навъртал милион километра без проблем, пък как се чудели как да го счупят, ама на - не поддавал ... ААА ТЮВ КАКВО КАЗВАЛИ, малеееее! И почти винаги когато някой, послушал съветите на всички всезнайковци, начели се на статистика, се обзаведе с лелеяния, нечуплив и супер автомобил, започва да сменя като ненормален чаркаляци и да псува наум цялата тая статистика, твърдо убеден, че е карък, какво - кой е виновния?
Разберете, че няма универсално добър автомобил НЯМА. И няма универсално скапан. Има поддържан и неподдържан. Има и такива с по-лоши инженерни решения и такива с по-добри. Има удобни и неудобни. Евтини и скъпи. И някои си заслужават, други - не толкова.
Баща ми като кара Субару Легаси за не знам си колко пари, защо за 6 месеца наля повече в колата, отколкото аз съм налял за седемте години с тотално отричания Ровър? Кола на 115 000 км (със сервизна история да си такова мамата), автоматичната кутия леж, въздушното окачване леж... Да вярва ли на статистиката, или не? Там цените са покъртителни за мен. Снахата като за една година само резервната гума на тригодишната Алмера не смени - какво, да вярва ли на статистиката? А на старата Корса А като се учиха трима шофьори и за 10 години сменихме 2 пъти задни амортисьори, 4 кормилни накрайника, палец и капачка? А на тази (Б) като още не сме сменяли нищо за 7 години???
И ако ти, Гого, питаш - дали не смятам, че Корсата има някакво предимство - не смятам, че която и да е от двете има каквото и да е категорично предимство. Пред турски Ярис и испанска Корса ти кое би избрал? Без да увърташ "Аааама, ако е японска Тойотата и ако е правена в завода в Мин-чу в петък, 12 август не знам си коя година ..." :wink:
ESPACE - майстор
Чефо, medel76 е жена. Ти ако това не си разбрал :)
Вземи която те кефи повече и ти е по удобна. Честно казано въпреки че жената кара ярис вътре не ме впечатлява с нищо. Седалките са ми много неудобни, другото бива. Както казах обаче, много е здрава. А, и не си купувай червена кола. След година-две на нищо няма да прилича.
VLADO66 - майстор
Скоро една позната ме взимаше за компания и нали два чифта очи виждат по-добре като търсеше нещо в този диапазон.Седя и в Корса С ,фиеста, пунто и т.н.Накрая си хареса една Хонда Джаз /малко я подбутнах да я вземе/ , направи няколко кръгчета и брои кинтите.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 22

Тема "кола до 3200-3500лв" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: