• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
pipbel - майстор
tuninghuman
И аз сериозно се замислих за тези керемиди. Наесен ме 4ака 2-я покрив-около 120м2
Като гледам цената 14лв/м2 отпреди година и 1/2 сега са сигурно кам 17-18лв/м2.
Ама ще взема да прежаля 2000лв за тези полимерните, пък ще видим.

На къщата миналата година сложих модел "Европа" на Стралджа, нека на тая да е различно.

Имам и друг проблем - сериозно се чеша по главата и се изкушавам да ползвам системата Изотек и то с 8см полиуретан, понеже тоя покрив за разлика от миналогодишния ще ми е "топъл", тоест използваем.
Доста е скъпо оба4е - към 66-67 лв/м2 идва, това ще ми оскъпи покрива поне с 5000 лв, та още съм в чуденка, ама до есента трябва да реша.
Аз лично ги купих в София на Околовръстен път до гуми център Диана-точно на самия гуми център е залепен склада.Хубаво е да си ги заявиш предварително,защото свършват бързо.Аз чаках десетина дена.Ако не е за София ги питай от къде -имат телефони на сайта.На моя причтел ги караха в Козлодуй.Имата складове май на доста места.Иначе и аз питах за защитата.Казаха ,че имат такава.Също така казаха,че в по-голямата си част керемидата е пясъчна , а полимерът е само свързващият елемент , така че не може да има проблеми.
Според мен само факта,че не се чупят и че не поемат никаква влага ги слага много напред пред всички други.Всичко друго е допълнителни екстри :)Като ги слагаха на моя покрив, се бяха събрали съседи да гледат как така майсторите си ходят по тях без проблем :))Аз лично като мога да си купя нещо дето не се чупи, незнам защо да си слагам чупливи-а всички други се чупят..за влагата да не говорим.
pipbel - майстор
Интересно - никъде в сайта не споменават къде са производствените мощности, къде ги правят.
А може би ги внасят.....от юг
Гледам централния офис е в Дулово.
Да-в Дулово са.Там ги правят.
tuninghuman - специалист
Dani1 написа:
Аз лично ги купих в София на Околовръстен път до гуми център Диана-точно на самия гуми център е залепен склада.Хубаво е да си ги заявиш предварително,защото свършват бързо.Аз чаках десетина дена.Ако не е за София ги питай от къде -имат телефони на сайта.На моя причтел ги караха в Козлодуй.Имата складове май на доста места.Иначе и аз питах за защитата.Казаха ,че имат такава.Също така казаха,че в по-голямата си част керемидата е пясъчна , а полимерът е само свързващият елемент , така че не може да има проблеми.
Според мен само факта,че не се чупят и че не поемат никаква влага ги слага много напред пред всички други.Всичко друго е допълнителни екстри :)Като ги слагаха на моя покрив, се бяха събрали съседи да гледат как така майсторите си ходят по тях без проблем :))Аз лично като мога да си купя нещо дето не се чупи, незнам защо да си слагам чупливи-а всички други се чупят..за влагата да не говорим.

ДА ДОБРИ ДОВОДИ. моля те ако има възможност да качиш снимки и да обясни малко за сухото свързване? мерси.
Ще видя тези дни да направя снимки и ще кача.А за монтажа , става лесно-керемидите си имат производствени отвори имогат да се завинтват.Много добре пасват една на друга-лягат плътно.Аз съм ги завинтвал през ред.Иначе, ако не е стръмен покрива ,може само първия и последния ред.На капаците съм сложил от лентите за сух монтаж.
hristo_gerenski - напреднал
аз когато ги гледах април,май в Търговище беха по 1.65лв.но в Топливо гаранция не даваха и за това предпочетох гръцки по 1.20 броя

Прикачен файл

S1055746.JPG
цигли
S1055746.JPG (49.85 KиБ) Видяна 18297 пъти
hristo_gerenski - напреднал
от тея сложих

Прикачен файл

S105574555.JPG
цигли
S105574555.JPG (51.03 KиБ) Видяна 18284 пъти
Tова си е пропуск на склада.На мен веднага ми дадоха, а на приятеля ми в Козлодуй даже му пратиха гаранцията преди да ги поръча.На него му трябваше предварително за някакви документи.
Може ли някой да ми препоръча фирма или бригада за поставяне на тротоарни плочки за къщата ми-около София?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17

Тема "Керемиди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: