Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Ellia - помощник
Здравейте. Преди време писах тук във връзка с мой проблем с банята и ме успокоихте, и сега отново моля за съвет.
Днес забелязах, че едното ъгълче на стената на спалнята, в съседство с банята е подпухнало. Реших да дръпна целия гардероб и изпаднах в ужас, след като в момента на дърпането, зад него изпаднаха няколко големи парчета мазилка.
На тази стена няма никакви тръби, горе над мен банята е необитаема, а и няма начин проблемът да е отгоре, тъй като падналото парче е непосредствено над пода. Ето снимка от мястото:

http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 10666s.jpg

След това огледах плочките в банята и видях, че една от тях, която точно съвпада с проблемното място от другата страна е напукана или сцепена, не разбрах точно. Ето и снимка на плочката:

http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 11547k.jpg

Искам да попитам, възможно ли е от тази цепнатина да се просмуква толкова вода, че да нанесе такива поражения. Фрапираха ме големите късове мазилка, които паднаха. Парчетата като че ли са сухи, гърбът на гардероба също е напълно сух, дрехите вътре не са влажни и няма мухъл. Все пак душът е близо до тази стена на банята и тя се мокри при къпане, нямам душ кабина. А и изпаренията после, може би са се просмуквали доста време. Държа там едно столче с легенчета, които ми закриват тази плочка и вероятно затова не съм забелязала толкова време. Не виждам къде другаде може да е проблемът, а майсторът ще се освободи чак след седмица. Дотогава няма да съм в жилището и няма да ползвам банята.
Веролятно трябва да се смени плочката, а нужно ли е префугиране на другите плочки?
После падналата стена как е най-добре да се ремонтира?
Благодаря ви.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Парчетата мазилка ми приличат по-скоро на кърпеж от разнородни материали. Пилича ми на стар ремонт, който сега е отлепил. Но не съм профи, а и снимката не е подробна. От снимката на плочката нищо не разбирам, но не мсиля, че ако това е дупчица, непряко и не често мокрена, би направила проблем голям през стена
Мисля, че щеше да е по-добре, да пишете във старата тема, като продължение
Ellia - помощник
Благодаря за отговора. Да, въпреки че аз пък съвсем не разбирам от тези неща, като разглеждах падналите парчета, също ми заприличаха на кърпежи. И това което виждам в дупката също като че ли разнородни парчета. Апартаментът го купих преди две години, уж след ремонт, но явно или е ужасно некадърен ремонт или само са замаскирали нещата, за да го пробутат. Иначе блокът е ЕПК и стените мисля, че са изцяло бетон.
Плочките ми са нови, на около година. Среден клас, испански са, нито много скъпи, нито пък съвсем евтини и всеки, който е видял банята казва, че са сложени много добре. Не знам откъде се появи тази цепнатина върху плочката, но съвпада с мястото от другата страна. Странното е, че откъртените парчета са съвсем сухи и влага и мухъл няма.
Не съм продължила старата тема, тъй като проблемът беше друг, но сега виждам че май не пиша в подходящия подфорум :?
Hoвoceлckи - майстор
Моят пасианс показва следното: влага е влизало преди ремонта (няма смисъл да изреждам предполагаеми причини). Ремонтът (кърпежът на мазилката) е спретнат набързо, през пръсти и си е паднала затова, а не заради проникване отново на влага. Дефекта на плочката ми изглежда несериозен за такава поразия. Виж фугирането ... Но казваш, че няма видимо намокряне в областта на откъртването?
p.v.x - майстор
По темата... това ми прилича , по скоро на пресъхване , на некачествена мазилка с некачествени материали.

? Основата и мазилковата система не са добре съоб­разени една с друга (твърде различаващи се якостни показатели и/или твърде големи дебелини на мазил­ката);
? Върху основата има слоеве, които възпрепятстват сцеплението (например изветряла стара мазилка, слой от прах, неотмиваеми слоеве), когато мазилко­вата система сама по себе си не е добре съобразе­на (твърде големи якостни разлики на отделните пла­стове и/или прекалено големи дебелини на отделни­те ръце (полагания);
? Не е спазено времето за втвърдяване (свиването на основната мазилка още не е приключило, когато се нанася горната мазилка);
? Отделните слоеве мазилка пресъхват.
Ellia - помощник
Благодаря за съветите.
По всяка вероятност кърпенето в спалнята е било в резултат от навлизане на влага от старата баня.
Разбира се, никой нищо не ми каза за това, на огледа видях хубава, пребоядисана спалня.Нормално :-D
Банята беше в много лошо състояние, а на същата стена липсваха няколко плочки. Когато ги попитах защо, собствениците ми смотлевиха нещо, че се били отлепили някак си. Те бяха доста по-нагоре от мястото, където е проблема сега, но вероятно има връзка.
Мисля си, че когато майсторите са почнали да разбиват старите плочки на тази стена, на кърпежа толкова му е трябвало да тръгне, но гардеробът вече беше сложен и не съм забелязала.
Предполагам дори и тази плочка да не е виновна, е хубаво да се смени, или да се запълни с нещо пукнатината?
Бихте ли ме посъветвали какво да правя със стената откъм спалнята? Нужно ли е да се кърти цялата стена? Някаква изолация да се сложи?
nelio_ - напреднал
какво става, оправи ли стената?

Тема "Паднала мазилка в стая, съседна на стена на баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: