Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
petromaniq - специалист
Аз хващам мрежи с начална страница "Hotspot", но за да ти пусне НЕТ изисква регистрация. От години в близост работи рутер, но няма закачен WAN (влизах в настройките му) - явно забравен някъде си на някой таван.
FM STEREO - специалист
Някаква локална мрежа е,успях да налучкам IPадреса на рутера и изскочи прозорец подканящ да въведа потр.име и парола :?
FM STEREO - специалист
Някаква локална мрежа е,успях да налучкам IPадреса на рутера и изскочи прозорец с надпис Hotpost подканящ да въведа потр.име и парола :?
nikolov333 - майстор
Паролата едва ли е проста. Вероятно след логването ти дава достъп до интернет , но може да е и файлов или геймърски сървър. :idea:
FM STEREO - специалист
Lisko написа:
Пробва ли:
user
123456
?
Не съм,пробвах с admin,admin но не става,ще опитам.У дома на лаптопа не може да се свърже с мрежата поради слаб сигнал,с телефона близо до него,на няколко метра от къщата му се свързва. От време на време я изключва,сега не я засичам от вкъщи,ако не я е изключил ще се разходя с телефона и ще проверя,но едва ли ще стане.
krasi92 - майстор
Попитай го човека-може да се окаже готин и да ти даде достъп.Не е хубаво да се краде.
profesionalist_wood - майстор
И аз имам някъв комшия с отключен безжичен нет. И се прикачвам към него когато ми спрат моя нет :-D Сигналът е маркиран с допълнителна жълта иконка на щит :?
Lisko - майстор
Може ли някой да ми обясни особеностите на Българския интернет провайдер. Примерно имам спомен, че не можеше да се включат колкото си искаш устройства защото провайдера ги регистрира по MAC address и пуска пакетите с ниско TTL така че да не може да се мами. То пак може, ама само който знае как. Така ли е още или зависи от мястото/провайдера?
В Канада има 2 неприятни елемента - А) ако точиш филми, специализирани фирми които дебнат те докладват на провайдера, а той заплашва да те издаде на съда ако се повтори. Втория елемент е че почти всички планове (а при някои провайдери - всички) са с ограничение - гигабайти на месец и ако превишиш - следват глоби.
nikolovvd - майстор
У нас провайдерите все още ползват протокола TCP/IP V4, поне във Видин е така и понеж IP адресите не стигат за всички, които не са си платили допълнителната такса от 5 лв. получават динамично IP. Като гледам, че вече има климатици, телевизори и други устройства с възможност за Интернет свързаност, предполагам, че няма да е далеч деня в който ще се премите към протокол TCP/IP V6 и вместо рутери ще се монтират суичове.
Що се отнася до свърването на няколко устройства, у нас се използват рутери, които са регистрирани в сървъра на провайдера с MAC адреса, потребителското име и парола. Ако едно от тези трите е различно, то връзка няма да има. Затова когато някой си смена рутер се обажна на провайдера да изтрие регистрацията му в сървъра и като включи новият рутер с въведен потребител и парола, той се свързва със сървъра и записва новият MAC адрес, но това става само първия път. Така не се налага промяна на заводския MAC адрес.
Ако преди да се инсталира рутер към провайдера е имало свързан компютър и не ви се занимава с провайдера (особено след работно време - няма на кой да се обадите), просто в рутера се променя MAC адреса с този на компютъра, записва се потребителя и паролата, след което рутера се свързва автоматично. Дори да се свържат 50 устройства към рутера, провайдера няма как да ги види, ако всичко е настроено както трябва. За него това е само едно устройство.
Има и друг полезен момент.
Когато на работа и в дома си ползваме услугите на един и същ провайдер, след първият месец може да се плаща само на едното място. Защо?
Защото, когато сте на работа не ползвате домашния Интернет и след като имате инсталиран кабел до съоръжение на провайдера и на двете места, вие си имате физическа свързаност до мрежата на провайдера. В този случай рутера в офиса и рутера в дома ви се настройват с един и същ MAC адрес, потребител и парола. Важно е обаче рутера в офиса да се програмира да се свързва от 9 до 18 часа, а този у дома от 18 до 9 часа. А тези, които не разполагат с необходимите познания, могат да сложат по един таймер, с който да прекъсват захранването на рутера в подходящия момент. В този случай е важно да се даде толеран от 15-20 минути между двете свързвания, защото за разлика от рутерите, които могат да сверяват часовниците си по световни сървъри за точно време, тези таймери нямат и е 99,99% вероятно времената им да се застъпят в опрелен момент.
За провайдера това ще изглежда като отпадане на връзката за определен момент.
Не забравяйте да плащате Интернета алтернативно, т.е. един месец плащате за домашния, а един месец за служебния Интернет. В противен случай след 2-3 месеца може да минат и да ви изключат кабела.
В крайна сметка не правите нищо незаконно, а само уплътнявате ползването на Интернета до възможния максимум! :)

Тема "Питане за Hotspot" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: