Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Lisko - майстор
toolegittoquit написа:
Още дори BD плеърите не са навлезли масово по домовете.
Шегуваш ли се? Няма и да влязат. Тука влязоха и бързо излязоха. Видеорентовете фалираха и затвориха. Започна ерата на нетфликс и подобни.
nikolovvd - майстор
ArturDent написа:
От един проссс въпрос вие пак го докарахте до мерене на пишки...
Нищо не мерим, просто някой хора не виждат по-далеч от носа си, хленчат и се оплакват от всичко и не искат да повярват, че някой може да имат нещо повече от тях.
Е не всеки иска да боядисва колата си за 10 лв. или да гледа телевизия на "София 81".
toolegittoquit - майстор
Lisko написа:
Започна ерата на нетфликс и подобни.
Мда, така и говорят за "облачният сторидж" в последните 5-10 години. Да, ама не. Нямаш си идея каква интернет връзка изисква едно HD 1080p, па камо ли 4К. Освен ако не искаш всичко да ти сече. На запад на много места все още са с мизерни интернет скорости от порядъка на няколко мегабита.. Ще има да чакаш. Говорим си за скорости от по 40Mbps, с минимални около 20-25Mbps. И то международен трафик за нас, защото не всеки сървър може да е в България. Което ще бъде абсолютно време за текущо изградените мрежи Например в САЩ само 21% от потребителите на Интернет имат 15Mbps или повече. Нещо още да кажеш или само си спамим и говорим навъпреки? :wink: :partyman:
nikolovvd написа:
Е не всеки иска да боядисва колата си за 10 лв. или да гледа телевизия на "София 81".
Може би съм достатъчно грамотен, за да не ръся предположения по въпроса, а действително да знам за какво става въпрос. В момента съм с един LCD телевизор, който ми е достатъчен, предвид факта, че гледам малко телевизия.
Ако видиш wheeler dealers, изглежда и те са тъпи, че боядисват у тях със спрейове, така си и мислих. Ако ти не можеш да боядисваш така и те е яд, кажи - ще те науча. И пак ще повторя - не е важно кой какво има. Никой в света на "маркетинга" не го интересуват индивиди, а статистики. Хич не го интересува ти дали ще си купиш нещо, ако другите 99% не го купят. С други думи, малцинство не е фактор. Както навсякъде.
Никой не го интересува дали имаш 4К или 10 или 100 или 1000К или 1,000,000К телевизор. Докато по-голямата част от останалите хора нямат такъв и той не стане "стандартен" телевизор в технобакалиите в България и чужбина, не се надявайте да има широко разпространение формата.
И преди да кажеш нещо друго, ще кажа че от известно време слагам 2Mpix камери, т.е FHD. Тегаво е както с интернетите, така и с оборудването, т.е компютрите на които се гледат. Клякат дори много мощни машини при няколко пълноценни FHD стрийма.
kuger написа:
Това е!Довечера му я пращам /флашката/, придружена с около 15 диска с филми. Дано го зарадвам!
Това с 3D-то е от предните коментари, че едва ли не всичко е FullHD 1080p и 4К и всички, които не го знаят са будали. Иначе те поздравявам за това, което си направил.
Lisko - майстор
toolegittoquit написа:
Lisko написа:
Започна ерата на нетфликс и подобни.
Мда, така и говорят за "облачният сторидж" в последните 5-10 години. Да, ама не. Нямаш си идея каква интернет връзка изисква едно HD 1080p, па камо ли 4К. Освен ако не искаш всичко да ти сече. На запад на много места все още са с мизерни интернет скорости от порядъка на няколко мегабита.. Ще има да чакаш. Говорим си за скорости от по 40Mbps, с минимални около 20-25Mbps. И то международен трафик за нас, защото не всеки сървър може да е в България. Което ще бъде абсолютно време за текущо изградените мрежи Например в САЩ само 21% от потребителите на Интернет имат 15Mbps или повече. Нещо още да кажеш или само си спамим и говорим навъпреки? :wink: :partyman:
Тинки,
какво искаш да ти кажа? Аз не споря, аз казвам факти. Ти ако си мислиш, че спориш - не мога да разбера за какво точно.
- Каква връзка изисква HD 1080p - не ме познаваш и няма как да знаеш каква идея имам - факт.
- Блу рея умря - също факт. И не поради някаква задкулисна измама, а поради най-простите правила на пазара - потребителите предпочитат стрийминг - по-лесно е и е по-евтино. Това че качеството не е съизмеримо, явно не притеснява болшинството хора.
- Ще имало да чакам??? Тва кво е? За 1080р ли? Че го няма? Всъщност го има - факт! Не навсякъде и не за всекиго - факт. Е и?

Още инфо: https://strangera.com/2016/01/07/netflix-in-bg/

Прочее аз не ги рекламирам, аз лично съм фен на гледането офлайн, но кой ме пита мене. И съм фен не толко заради по-доброто качество, колкото заради удобството да не завися от външни фактори когато искам да си гледам едно или друго от колекцията.
Обаче тенденциите са за онлайн филми - това е факт, колкото и да не ни харесва.
nikolovvd - майстор
toolegittoquit написа:
Ако видиш wheeler dealers, изглежда и те са тъпи, че боядисват у тях със спрейове, така си и мислих. Ако ти не можеш да боядисваш така и те е яд, кажи - ще те науча.
Ако вярваш на всичко, което видиш на телевизора, много жалко за теб. Това са развлекателни предавания, а не курсове по ремонт на автомобили! От друга страна със спрей боядисват само част от детайл, а не цял и после пастират детайла.
Ама какво ти обяснявам, ти знаеш всичко, само не знаеш кой си.
Нали уж не беше тинки (thinkpad), докато Тани не те притисна.
Тани написа:
Тинки, а ти първо ми отговори на въпросите ПРЕДИ да напишеш следващото си мнение "по темата". Тук лъжите НЕ СЕ ТОЛЕРИРАТ!
Тани написа:
toolegittoquit, моля те, кажи ми само веднъж, че не си Тинки и не си от Несебър. Държа да получа отговора тук в тази тема, а не на лични, независимо какви ще са отговорите.
toolegittoquit - майстор
Lisko написа:
Обаче тенденциите са за онлайн филми - това е факт, колкото и да не ни харесва.
Netflix и прочие няма да е скоро властващ, докато няма неограничен, не лимитиран, високоскоростен интернет и то навсякъде. :partyman: Няма инфраструктура, винаги ще има и други варианти.
А аз пари за нещо, което не мога да притежавам не обичам да давам.
kuger - майстор
Моля темата да се заключи, или изтрие!
Разправии и дърканици си правете на "лични"!

Стига сте насирали всички теми!

Тема "Флашка, форматиране?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: