Ел. инструментите. Консумативи.
pansim - майстор
Чета за някаква мерна линия при хускварна
За какво служи ще може ли някой да ми обясни?
Какво мери??? Че нали съм бос в тези неща и питам :partyman:
koveslav - майстор
iivanov написа:
За поваляне .
Абе то че е за поваляне е ясно.Ама успя ли да включиш как се ползва и какво имат впредвид с тази линия,че аз не можах да се светна,честно казано.Но всичкото отгоре и в сайтовете из чужбина(разгледах,за да открадна от някъде повече инфо) изобщо не подчертават и дори не я споменават като екстра тази линия,макар че тя навсякъде се вижда на снимките на това поколение машини.
iivanov - майстор
Помага или по-точно , би трябвало да помогне при правенето на клина . Явява се перпендикуляр на среза и указва посоката на падането . А дали дървото ще иска да падне в тази посока , това е друг филм . :-D
keymaker - специалист
Ето как става ,мисля и в ръководството го пише.
[youtube] https://youtu.be/6JB29yiysVg?t=43 [/youtube]
koveslav - майстор
+1! Ориентираш клина да бъде в правилната посока,ясно.
fore - майстор
Така и не разбрах за този оборотомер от мотор на какъв принцип е Пансим ?

Значи отверката действително е точната и пасва идеално на реглажните винтчета.

За ключа за съединителят - и той пасна на 36-тицата идеално естествено. Но ключ от флекс не става изобщо- по широк е, и е по слаб конструктивно.
Asen74 - помощник
Здравейте, имам нова Щил MS 231, нарязах два кубика дърва и реших, че макс. обороти са малко, в сервиза ми ги направиха 13200. В последствие прочетох, че и дават 13000 макс. и 2800 мин. обороти. Реших сам по сервизната книга да върна стандартната настройка, а именно: "Завъртете винта за регулиране на максималните обороти (Н) до упор в посока обратна на часовниковата стрелка –максимално на 3/4 оборот. Завъртете винта за регулиране на оборотите на празен ход (L) в посока на часовниковата стрелка до упор – след това го завъртете в обратна посока на 1/4 оборот. Настройка на празния ход. Направете стандартната настройка. Пуснете двигателя и го оставете да загрее. Двигателят спира при работа на празен ход- Завъртете винта за ограничаване на оборотите на празен ход (LA) в посока на часовниковата стрелка, докато режещата верига започне да се движи – след това го завъртете в обратна посока на 2 3/4 оборота. Режещата верига се върти при празен ход. Завъртете винта за ограничаване на оборотите на празен ход (LA) в посока обратна на часовниковата стрелка, докато режещата верига спре да се движи – след това го завъртете в същата посока на 2 3/4 оборота"
Всичко това го изпълних, резачката работи отлично. При замерване при майстор показва 12800 максимални и 2700 минимални. НО, в последствие прочетох,че преди тези настройки машината трябва да загрее, а аз ги направих след минута работа. Въпроса ми е - настройката на LA е до започване на въртенето на веригата и връщане на 2 3/4 оборота, но при загрят двигател /около десет минути работа- доколкото се пише по форумите/, това ще рече че ако не е загряла достатъчно, и приемем,че центробежният съединител започне да върти веригата примерно при 4000 оборота, и ОТ ТУК съм върнал 2 3/4 оборота /клапата е затворена примерно на два милиметра/, но ако е загряла реално оборотите до колкото знам падат, то тези 2 3/4 оборота, ЩЕ притворят клапата по-малко примерно на три милиметра/.С две думи- при незагрял двигател въртя LA до започване на въртенето на веригата и оставя да се върти, то след загряване на двигателя без да пипам LA, сама ще спре. Именно тук при връщане на 2 3/4 оборота, ще има разлика в степента на притваряне на клапата И ОТ тук ще ме заблуди при замерване на мин. обороти и има опасност при 2700 оборота, на практика да имам бедна горивна смес. Дайте съвет, как да съм максимално точен при настройката?
keymaker - специалист
Не се притеснявай за качеството на сместа на ниски обороти, нали си спазил всичко което е написано и машината си работи добре. + - 500 оборота не са болка за умиране . При сегашната настройка ,ама с друг бензин нещата може и да стоя по друг начин ,замислял ли си се?
Когато при спазване на заводските настройки машината не работи добре ,тогава се притеснявай.
Asen74 - помощник
Така е, обаче ми се иска, като е казано 1/4 оборот да съм максимално точен /а не ми идвана ум как да го измеря/. А относно /като приемам, от майсторите факта, че след загряване на резачката оборотите падат/ завиването на LA /клапата/до завъртане на веригата и после 2 3/4 обратно, да ли като съм го направил при не толкова загрят двигател, съм постигнал малко по богата смес, т.е. въртя до завъртане на веригата и ако приемем, че оставя така винта, то след като загрее добре ще спре да се върти И за да започне отново да се върти трябва да вдигна оборотите/по бедна смес/. Именно от тук ако върна 2 3/4 оборота, то клапата ще остане на празен ход по отворена, а ако върна преди да е загрял двигателя добре, клапата ще е по затворена. Ако правилно разсъждавам, то без да искам съм постигнал по богата смес, а това ми е целта.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: