• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
crez - майстор
fbr написа:
Ако не се смята набиването на сняг във ветровито време в подпокривното пространство, през всяка дупчица която свети. Нищо чудно една сутрин да се събуди с пълен таван със сняг.
Да, също често срещан проблем, но при условие,криви керемиди, лошо напасвани,неспазено разстояние за заключването им,неподмазани капаци, криви улами и т.н.
шоп - майстор
Djack, тия дни вали всеи ден. Посети имота и по време на дъжд се качи на тавана и огледай дали не тече от някаде. При обстоен преглед следи от течове и натичаня си личат дори и в момента да не вали.

Ако няма такива и си теглил кредит за къщата я купувай.

Когато събереш да кажем 2000-3000 лв., може да разкриеш и да наковеш дъсчена обшивка , воалит и летви.

100м2 покрив да го покриеш с дъсчена обшивка с дебелина 2.5см с 1 во качество чамови дъски по 300лв/м3 ще ти струва към 750 лв. Усилен 3-4мм воалит ще ти струва към 300-400лв.

Като слошиш летви за двойна скара, пирони, обшивки, демонтаж и монтаж олуци, подмазване на капаци и труд ще си дойдат 2000-3000 лв.
Успехи
Djack - специалист
Аз май ще се отказвам, и моите сметки показаха толкова, че и отгоре! От вътре също се оказа кочина! Искат ми 30000 лв., предвидих пари за веранда и леки доизкосурителни козметики, ама да правя наново покрив, вътрешни ремонти от нулата.........., ще ми дойде множко! Май ще се оглеждам за нова къщурка! Не мога да проумея, как може да смениш всички дървении под покрива, да купиш нови керемиди, да наковеш скара, да платиш за труд, а да икономисаш едни 500 лв. за обшивка!?!?! Аз си мисля, че тая скара, лежаща във въздуха в по-голямата си част, рано или късно (по-скоро рано) ще изгние от конденза и набитата влага и някой зимен ден при по-обилен снеговалеж ще се изсипе в къщата! И както няма и дюшеме върху гредореда на подпокривното........., ще има веселба!
ZEDYCUS - майстор
На баба ми старата вила е строена така, керемидите са директно на скарата върху гредите, къщата е строена 72 година, ремонт на покрива вуйчовците ми правиха миналата година. Дотогава къщата не е имала проблем със снега и валежите. Намира се в Родопите, не е като да не вали.
Не е проблем според мен този "ремонт" на покрива да се отложи във времето, след другите належащи такива. :partyman:
gnt69 - майстор
Че няма обшивка и хартия не е проблем, стига керемидите да са нови и да пасват добре една в друга. Няма да вариш компоти на тавана че да има влага. Той се проветрява. Но къщата ако е зле не си струва. По добре нещо завършено да можеш без много ремонти да го ползваш. :partyman:
Djack - специалист
gnt69 написа:
......... Но къщата ако е зле не си струва. По добре нещо завършено да можеш без много ремонти да го ползваш. :partyman:
Именно, и аз до този извод стигам! :partyman:
naskoooo4 - помощник
Моята къща е наследена, строена 60 г.През 2000 г. надстроих над гаража, който беше долепен към нея. Хванах майстори, които ми я разкриха и направиха нов покрив в/у цялата площ с нови греди и керемиди. За да мина по-тънко не наковах отгоре ламперия и тогава керемидите, а върху летви 4х5 см.Нямам проблеми с дъждовете и снеговете, както и при предишното изпълнение. Както каза един колега 90% от къщите по селата след 40 г. са такова изпълнение, а по раншните с ламперия в/у нея кал със слама (материал за кирпичи) и след това керемидите - "бетон".
  • 1
  • 2

Тема "Ще си купувам къща с проблемен покрив!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: