• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 17
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
"Совите не са това, което са" и темата е те така :roll:
"Оптимизация на консумацията, чрез контрол на потреблението" така изглежда по-философски :-D
fox_vt - майстор
Компютъра и той е към 5 лв като това включва монитор компютър колонки със буфер и собствено захранване и рутер.Но това е доста относително де.Иначе битовия измерител е много полезна джаджа но само за няколко месеца докато минеш през всички уреди.След това картинката ти става ясна 5+5+5+10+20+ДДС=100лв ток примерно и сметката излиза :lol: А значи казвате че косинуса изписван от тези уреди е нереален ли?И при закачане на дросел или електрожен на празен ход то нищо няма да се отчете.И измерителя и кракрата са на село ще я проверя тая работа :-D
hidrazin - майстор
fox_vt написа:
...електрожен на празен ход то нищо няма да се отчете...
А дано ама надали. :-D
:partyman:
ktamen - специалист
5те ампера на моя електрожен, не са достатъчни да завъртят електромера, като му включа вентилатора (10Вт) и електромерът се завърта. Или поне преди 15 години беше така.
hidrazin - майстор
Просто електромерът ти е бил за смяна. :-D
ktamen - специалист
Май и на теб не ти се вярва, че 5 ампера правят 5 вата :?:
fbr - майстор
В интерес на истината, и с 50 ампера е възможно да не докараш 5 вата.
hidrazin - майстор
ktamen написа:
... 5 ампера правят 5 вата ...
... при 1 волт върху товара и чисто активен товар.
А другото дето знам е че консумираната активна енергия в един електрожен на празен ход,
не трябва да е повече от 25W за всеки един квадратен сантиметър от магнитопровода.
В противен случай загряването на същия при празен ход става недопустимо.
Та същите тези 10-15-20-25W си се отделят от трафа предимно като топлина.
ktamen - специалист
Първичната е 60м и е около 5мм2. Това наистина прави 1 волт, поне така ги сметнах тези 5 вата. Прав си, че и в магнитопровода трябва да се отделя топлина. Наистина не съм правил особено старателни измервания.
Ама факта, че 10те вата завъртат електромера, а 5те ампера не го завъртат, ми се стори достатъчен.
Дори 5те ампера да правят повече ватове, явно са по-малко от 10Вт.
Помня, че смятането на магнитопровода беше много сложно, ама съм забравил подробностите. Магнитната проницаемост зависеше от дължината и натоварването на магнитопровода, ама са ми останали много смътни спомени.
По спомен, магнитопровода беше над 40см2. 5 вата разделени на 40см2 правят много по-малко от 25.
Май нещо бъркаш с тези 25 вата.
Последна промяна от ktamen на вт май 17, 2016 11:03 pm, променено общо 1 път.
fox_vt - майстор
ktamen написа:
5те ампера на моя електрожен, не са достатъчни да завъртят електромера, като му включа вентилатора (10Вт) и електромерът се завърта. Или поне преди 15 години беше така.
Преди години електромера със шайба спря да отчита при товар под 5А.Доста години карахме така то и този апартамент не се ползваше но накрая като го смениха по тяхно желание ( що ли :-D ) във протокола пишеше не отчита под 5А.Та виж закачи електрожена към работещ електронен електромер и виж тогава.А и как да обясня факта че уреда на таблото показва кога е включен индукционния котлон в контакта и е на стендбай режим и кога е изключен от щепсела.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 17

Тема "Битов измервател на електричество." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: