Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
dragozow - майстор
IGBT e, не знам дали е точно 19 кг. Трябва да я премеря. Имам ги реално от вчера, продадени са две бройки. Едната си играхме на електродъгово с нея, има много хубав антистик, дори лаик трудно ще лепне електрода. Нямаме удобства за проба на MIG, но имам обратна информация от единия клиент че много му е харесала. Предстои Данчо да разглоби една и да си поиграе с нея. Имам шлангове и машинки за телта, тази партида е пробна. Като казахте дизайн мисля че са прекалили с пластмасата на дръжката, вижда ми се много, но ако е хубава машината това няма значение. Има си шланг и MMA кабели по 25 мм2, амперите като гледам са истински, предстои да я мерим. Странното е че на дисплеите показва амперите само при заваряване. Не мога да кажа повече за сега.

edit
Машината е 13,7 кг без кабели.
fore - майстор
Е колко да тежи машина с место за поставяне на тел/ролка. Доста функционална и тнт.

Какво значи че показва амперите на заваряване ? Тоест само реалните моментни ампери като се заварява, а не настроените според врътката ли ?

Това за волтажа за какво пък е ?
koveslav - майстор
Кутията и пластмасите са стандартни,даже го докарват на кутийте и дръжките на Telwin. Има си нормален заводски вид.Въпроса е да се държи прилично като работа и назеждност и да е ремонтопригодна за да се поддържа за напред.Дисплеите щом показват само по време на работа,вероятно са просто стандартни волт и ампермер на изхода.

Прикачен файл

10975itln16186-zavara4en-invertoren-aparat-za-mig-mag-telwin-technomig-150-230v-.jpg
10975itln16186-zavara4en-invertoren-aparat-za-mig-mag-telwin-technomig-150-230v-.jpg (39.87 KиБ) Видяна 1090 пъти
dragozow - майстор
Държи се, имам още продадени и ми връщат информация. Трябва да разглобим един и ще пиша пак.
koveslav - майстор
dragozow написа:
.......
edit
Машината е 13,7 кг без кабели.
Значи познах от първия път за килограмите! А с какъв телоподаващ механизъм е?
fore - майстор
Освен за ламарина, какво друго мога да заварявам с това телоподаващо и до каква дебелина и какви метали ?
aig_welding - специалист
fore написа:
Е колко да тежи машина с место за поставяне на тел/ролка.
8 кг. добре ли е? ;-)
fore - майстор
8 кила на 400 лева кеш е отлично даже ! Щото всичко трябва да е прпорционално !!! :roll:

Ама какво заваряваме с него освен тенекиите ?
agj - майстор
koveslav написа:
Кутията и пластмасите са стандартни,даже го докарват на кутийте и дръжките на Telwin.Изображение
Тоя Телвин е синерджик !Т.е въртиш копчето за тока а машинта сама си наглася скоростта на тела . Принципно е доста удобно ,НО много зависи как е програмирана!Добре ще е да имаше и възможност за ръчна настройка ,но точно тая май няма!Има и две настройки -за работна с газ и без газ!
koveslav - майстор
Не съм обсъждал Телуин-а,като машниа,а само кутията му :partyman:

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: