Нека намерим най-тънките цени.
mitko64 - майстор
Имам го комплекта дискове 210мм, но още нито съм ги оглеждал, нито съм ги пробвал. Пердаша си с този на машината и съм доволен как реже ПДЧ и масив, срезовете са гладки. На циркуляра сигурно няма да станат, понеже той е 190мм.
nikolson - майстор
Моят циркуляр си е за 210мм. Явно ще ги огледам. Спояването на пластините, големината им, а може да ги взема, да резна някое дръвце и, ако не стават, да ги върна.
mitko64 - майстор
Teзи комплекти http://www.lidl.de/de/parkside-kreissae ... ageSize=36 бяха по- интерсни, но ги пускаха в Румъния, нас ни подминаха. Конкретно ме интересуваха FWF.
profesionalist_wood - майстор
EDI написа:
Имам 4 броя от 150 мм дискове, но още не съм ги пробвал, бях ги взел да ги слагам на циркуляра на масата, но не съм допрял още до тях.Заварките на зъбите, геометрията на заточването и равнинността на дисковете е добра.Ако тези са като тях, 25 лева за 3 диска си е направо подарък.Друг е въпроса вече за класа на карбида на зъбите, там трябва да се пробва как режат.Зъбките са доста, ще режат чисто на герунга, но моя е с дискове 216, освен да прежаля 3 мм дълбочина в рязането. :? :lol: Освен това още карам с щатния диск на МЕТАБО-то, та не е зле вече да си набавя някоя резерва.Ако се износват бързо, здраве да е.
Гепвам ги. За да останат пари за джиБ и любовници :lol:
nikolson - майстор
mitko64 написа:
Teзи комплекти бяха по- интерсни, но ги пускаха в Румъния, нас ни подминаха. .
И аз се оглеждах за ковано дърво, но цените ме отказаха. Фиберциментовите не ме вълнуват. Ако някога ги пуснат, ще гушна едно за тия пари.
juvesan - специалист
Всъщност да попитам: пендулата доколко може да се каже, че се настройва точно според собствените си "мерни прибори" ? Идеята ми е, че имам едно служебно метабо без изтегляне - ъглите му съвпадат с реалните изненадващо добре и ако не беше счупеният лазер ( когото една медна стружка успя да повреди с директно попадение) си е една добра машинка с подобна цена, ама без изтегляне... да не се окаже, че се налага за всеки ъгъл, макар и точен да се извършва задължително предварително донастройване..... :?
mitko64 - майстор
По мои впечатления, при сглабяне на рамка, няма проблеми, но нямам доверие на звука от кликането на 45градуса, та задължително внимателно оглеждам дали нонюса показва 45. При рязане под скос, не е най точно, то и скалата е относителна, та правя пробно срезове и меря от две парчета дали сумират 90 градуса. Лазерът естествено при мене за нищо не става. Като забележка още бих посочил че вие малко редукторът.
profesionalist_wood - майстор
mitko64 написа:
По мои впечатления, при сглабяне на рамка, няма проблеми, но нямам доверие на звука от кликането на 45градуса, та задължително внимателно оглеждам дали нонюса показва 45. При рязане под скос, не е най точно, то и скалата е относителна, та правя пробно срезове и меря от две парчета дали сумират 90 градуса. Лазерът естествено при мене за нищо не става. Като забележка още бих посочил че вие малко редукторът.
Затова преди да режа даден детайл съм си изрязал и надписал дървени шаблони с градусите,само слагам до режещия диск и настройвам за секунди. Идеята ми дойде след като видях как майсторите си имаха готови метални шаблони по които си работят на по 150 години които се вкарват вътре в камбаната и завъртат в кръг :lol: :wink:
Реших да върна малкия перфоратор и да изчакам големия,но гледам в lidl.de http://www.lidl.de/de/parkside/b183?cur ... ageSize=36 вече го няма :) Затова се прицелих в този http://suneuropa.com/product/521/elektr ... 1250w.html.Вие какво бихте ме посъветвали :prayer: :wallbash:
methaa - помощник
Въпрос на бройка. Батко ми има един такъв верт с който направи основен ремонт в два апартамента и събори една стена.
Много е тежък и бързо уморява ръцете.
Доста се колебах между този и малкия парксайд, в последствие си купих втория. Все пак 3 години гаранция.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: