Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
torbalan - Дървен философ
От 10х70 до 8х30 разликата е доста съществена...
DundyTheCroc - майстор
Всъщност колегата не е казал за какво ще се ползва бинокъла.
8х30 е идеален за ежедневна употреба, ако ще се зяпат гарги в гората 8х40, за звездите 7х50/8х60/10х70
Старият му е бил с увеличение 10 до 70 пъти, ти му предлагаш 8х

На мен ми е трудно да си прествая бинокъл с увеличение 70х. Със сигурност от ръка няма да се вижда нищо.

Сега погледнах отзивите за тоз бинокъл в интернет. Най-меко казано са отвратително лоши... :)

Owing to some less-than-competent control in the manufacturing process, a number of Sakura binoculars have incorrect data printed on them. The ones I am aware of (there may be others) are:

The 10x-70x70 is a 10-70x50 (as people on here suggested).

The 20x50 is a 10x50.

The 10x90x80 is a 10-90x60

The 30x60 is a 15x22

The 20x-180x100 is a 20-180x70
DundyTheCroc - майстор
Торби, ти се занимаваш с фотография, баш си се усетил, че при 70х, па и по-малко, от ръка не става нищо. Чисто практически биноклите с увеличение над 10х не стават за ползване от ръка. От друга страна ти е ясно това варио до какви компромиси води и колко е ненужно. Нека колегата да каже за какво ще го ползва, тогава по-лесно ще уточним размера на обектива и увеличението.
Освен фотографията, една любима играчка ми е един монокъл 10х60 при това сравнително качествен. Дори с моите навици от фотографията, пак е трудно от ръка.

Снимал съм през окуляра му. Не се получава кой знае какво качество, но ясно се вижда какво е снимано. За чешане на любопитството е екстра :)
DundyTheCroc - майстор
За това си говорим, на колегата не му трябва повече от 10х, но нека да каже какво ще гледа все пак.
gogyto - специалист
Любителски ще се ползва, най-вече из балкана по полетата.
Предния 10 70Х70 ми явно е бил ментак на ментаците.
Сега попаднах на БЦМ-5 8Х30 сегашно производство и смятам че ще е по добре даже от Секурата.
Вече го поръчах даже

Изображение
gogyto - специалист
Да и този ми се вижда стабилен, тези магазини трябва да ги правят по полетата, да може човек да погледне и да си избере подходящия :-D
velsi - Почетен майстор
Само аз ли останах с впечатлението, че май не сте съвсем наясно какво точн означават цифритр в означенията? :?

Тема "Съвет за покупка на бинокъл?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: