ktamen написа:Не. На снимките е първоначалния отчет на нощна и дневна тарифа. Нали съм като Тома Неверни и снимах и двете показания. Много пъти се поврежда часовника, но от как монтираха електронен вместо механични - деяни кучето, че и времето почити точно.kozl написа:Не ве философията ми подсказва, че активната създава Re активната. И следователно ако активната е създала по-голяма реактивна енергия, това е перпето мобиле.От този цитат и от двата ампера и половина съдя, че ти си мислиш, че реактивната енергия няма как да е повече от активната. В синия бисер пак намекваш за същото.
А аз вярвам, че няма перпето мобиле или може би сте го открили
Може ли реактивната да е повече от активната или не може? Предпочитам кратък отговор с да или не.
Ако съм разбрал правилно опита с електромерите, кракрата е изгорила 87 киловатчаса за 5 часа. Правилно ли съм разчел снимките
Кратки отговори в казармата и в диктатурата - сега е демокрация

Като се прибрах вечерта и действително с изненада отчетох само един киловат час за 5 часа работа (ако не е спирал тока, но на този етап не съм предвидил у-во за регистрация на липса ток). Действително очаквах повече. Скалъпих контакт + разклонител с възможност да включа последователно на първичната верига мултицет и направих три измервания при 50А, 75А и 100А. Повече А не стана щото пада АП с крива Б - при самото превключване. Снимките на мултицета са във възходящ ред на амперите.
Прикачен файл:
Постановка праз ход.jpg (58.79 KиБ) Видяна 1303 пъти
Прикачен файл:
отчет-1.jpg (77.79 KиБ) Видяна 1303 пъти
Прикачен файл:
отчет-2.jpg (77.43 KиБ) Видяна 1303 пъти
Прикачен файл:
отчет-3.jpg (81.75 KиБ) Видяна 1303 пъти