• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jabata - специалист
Всесезонни гуми = дървено желязо.
crez написа:
Ми..аз си карам с такива от 25г. ладите ми нямаха такива, а след това с всесезонни, ходя на ски,риба(вкл и зимен риболов) и лов и нямам никакви проблеми.....
Е заради такива като тебе, зимата всички закъсват като паднат 2 см сняг, и всеки псува че не е изчистен пътя.
torbalan - Дървен философ
BobyD написа:
Значи ако обобщя... тия, които мога да си позволя не си струва да ги взимам.. а тия, които си струва не мога да си ги позволя... страшно успокоително... е то накрая ще идем там дето съм си и сега - 500 лева за камина на твърдо гориво с водна риза и спестените 4 бона за "заплата" като параджия... :?
Ами една от най-евтините камини, беше описана като читава, ако не те е страх да пипаш сам... :)
jabata - специалист
BobyD написа:
Значи ако обобщя... тия, които мога да си позволя не си струва да ги взимам.. а тия, които си струва не мога да си ги позволя... страшно успокоително... е то накрая ще идем там дето съм си и сега - 500 лева за камина на твърдо гориво с водна риза и спестените 4 бона за "заплата" като параджия... :?
Аз ти казвам от гледна точка мнения, и отзиви.
Може пък и някоя от тези които можеш да си позволиш, да имат добър сервиз. Като купуваш камина, питай за гаранцията, сервизно обслужване, и т.н. Много хора не мислят за тях, но те са важни.
За ДаВинчи-то питай дали има модулация. Това е проста камина без разширителен съд и помпа, но ти тях ги имаш от старата на водна риза. Така че ако има модулация, и електронно запалване, си струва.
Всички други изброени от теб камини са комплект с водна помпа и разширителен съд (затворена система).
И гледай сервиза да е наблизо....
И разбира се, потърси и други мнения в интернет. Може пък да има и добри. Само за златния огън, не се лъжи, че съм чел много лоши отзиви.

Ами ако не те е страх да пипаш сам, BurnIt за мене са оптимални. Само на севиз и настройка от техните техници не можеш да разчиташ. Иначе много хора ги ползват и са доволни. Повтарям изисква да пипаш сам, и да помолиш някой колега за сервизна документация.
Последна промяна от jabata на пет май 20, 2016 3:46 pm, променено общо 1 път.
crez - майстор
jabata написа:
Всесезонни гуми = дървено желязо.

Е заради такива като тебе, зимата всички закъсват като паднат 2 см сняг, и всеки псува че не е изчистен пътя.
Там където аз ще мина, с твоите зимни доста ще си помислиш въобще дали да тръгнеш. Аз никога на закъсвам, защото съм 4х4; закъсват такива с прехвалени "зимни гуми" като си мислят че са хванали господ за шлифера, май го хващат някой.......в черен чувал :lol:
andy_forresite - майстор
Има "давинчита" с пълно оборудване. Само я привързваш за тръбите и тя стартира с нагревател с всичко.
Със споменатите пелети при наличие на място за котел, подходяща горелка и комин, си цвете. Нещо ме кара да мисля, че този иначе най-хубав вариант, отпада поради липса на такова обособено място.
torbalan - Дървен философ
Ама си същото дърво, като братовчед ми. Това русофилите - по един калъп ви правят.

"Там от където аз ще мина" и ти, като имаш опит и можеш, мислиш ли, че всички са като теб? И че е задължително всички да имат еднакъв на твоя опит?

И защо смяташ, че всички трябва да се навират там, където ти се навираш? Повечето от нормалните шофьори почти никога не излизаме от пътя.

Дадох ти пример.

Един с гоуф и сликове (без следа от грайфер бяха, без майтап) беше закъсал. Спряхме, обърнахме вкарахме го в пътя, той след 15 метра - пак в канавката.

Втория път го обърнахме в обратна посока. Момчето излезе разбрано и се върна. Не продължи да упорства. Надолу беше сухо.

Бяхме някъде петата кола в колоната. Всички пред нас ги бутаха за да потеглят. Жена ми потегли без да боксува и без да и помагат... Какво излиза - жена ми е вълшебница сигурно... :) А читавите зимни гуми немат нищо общо... По онез години повечето мислеха, като крез, че зимните гуми са трик на производителя...

А през ум не им минава, че докато карат със зимните, летните си почиват в гаража...
jabata - специалист
andy_forresite написа:
Има "давинчита" с пълно оборудване. Само я привързваш за тръбите и тя стартира с нагревател с всичко.
Със споменатите пелети при наличие на място за котел, подходяща горелка и комин, си цвете. Нещо ме кара да мисля, че този иначе най-хубав вариант, отпада поради липса на такова обособено място.
След като е имал камина на дърва, на нейно място се слага на пелети, и си свирка човек. Все пак пелетите не изискват почти никаква тяга на комина. Даже на някой пише за негорим въздуховод. Виждал съм и такива (магазин в София) където с една тръба изкарват изгорелите газове направо навън (1 метър от фасадата). И с това се топли целия магазин, а той е за отплотелна техника :) И се получава много ефектно. Но камината е MCZ и е за 4+ лева.
BobyD - напреднал
andy_forresite написа:
Взимай алфа плам 15 и хубави дървесни широколистни пелетки и чакаме отзиви след 6 месеца :) . Няма да си помисляш за дърва и въглища и ще се чудиш защо не си го направил досега.
само дето те такова чудо не намирам :)
алфа пелет 9 и алфа плам 21 откривам...

проблема с пипането е, че не знам какво се пипа :) ако е да разглобя нещо - равен нямам, ама за сглабянето после и господ не може да помогне :) говорим за BurnIt нали - кажете какво означава пипане...

иначе мяестото го има но е за камина, не за котел и разширителен съд и помпа и термостати и всичко си има принципно...
BobyD - напреднал
torbalan написа:
Какво излиза - жена ми е вълшебница сигурно... :) А читавите зимни гуми немат нищо общо...
чакай да кажа две думи за нещо, за което имам идея :)
факт зимната гума си е зимна, но модерните всесезонни гуми правят компромис основно с представянето си през лятото и изключая теглителна сила на сняг често в останалите дисциплини бият зимните, но даже и при сцепление на сняг са много близки.

ако караш над 150 коня на задно определено нямаш избор за зимните, ако караш малко по-модерна дизеларка, която стоварва огромен въртящ момент също нямаш алтернатива на зимните - но не толкова мощен автомобил спокойно може да е със всесезонна и жената пак да е вълшебница :)
jabata - специалист
BobyD написа:
само дето те такова чудо не намирам :)
алфа пелет 9 и алфа плам 21 откривам...

проблема с пипането е, че не знам какво се пипа :) ако е да разглобя нещо - равен нямам, ама за сглабянето после и господ не може да помогне :) говорим за BurnIt нали - кажете какво означава пипане...

иначе мяестото го има но е за камина, не за котел и разширителен съд и помпа и термостати и всичко си има принципно...
Ами под пипане имам в предвид да настроиш горенето...ако смениш пелетите, или да пипнеш горенето за по-малък разход. Ако имаш документацията, не е никакъв проблем. И даже с питане във форума става, стига да имаш желание. След това има на годината основно почистване ( с малко разглобяване) Ама поне производителя е предвидил такова нещо и то не е трудно и за 2 часа някой топъл ден през лятото си се оправил.
Иначе камина на пелети не е по-голяма от камина на дърва, само е малко по-висока понякога. Иначе за разширителния съд, ако е затворена система, той е съвсем малък, и не трябва да ти е проблем, след като до момента си бил с такава на дърва.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

Тема "Ел. котле - изчисление за разход" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: