А бе тока не евтин при нас ,ами е скъп при тях. Специално Германия въобще не са критерий - те си надуха цените заради соларите и освен това си имат топла връзка за газ с Русия. Нашите тук се мъчат да ги имитират ,само дето им нямаме нито парите, нито акъла, нито връзките с руснаците. Защо не имитират Франция за тока? България е производител и износител на електричество ,а нашите политици всячески се мъчат да лансират други (вносни) горива и после се чудят къде да пласирват нашия ток. Пълна тъпотия.

Zoro5 написа:...а нашите политици всячески се мъчат да лансират други (вносни) горива и после се чудят къде да пласирват нашия ток. Пълна тъпотия.Я кажи какви други горива освен "вносни" имаме в България?

Сега погледнах - и във франция е почти два пъти по-скъп тока от тук...

. Проблемът ми е в комина. Много е нисък и е тесен, има много креозот и в най-големия студ навън сме с дебелите пуловери, а някои и с якетата. Една година се запали и щях да запаля и къщата. Тръбата най-отгоре е метална. Беше станала цялата толкова червена, че чак можеше да се вижда през нея. Печката е малко киловати и с този комин крета, обаче като монтирам някоя 5+15 и не само ще се осмърдя на пушек, ами отиде белия таван и ще е студено вътре. Котел на твърдо гориво ми е неудобен. Ще падне голямо пренасяне и слугуване и като тегля чертата няма да има смисъл от цялото тичане. До склада са ми 25-30 метра в едната посока.
  . Проблемът ми е в комина. Много е нисък и е тесен, има много креозот и в най-големия студ навън сме с дебелите пуловери, а някои и с якетата. Една година се запали и щях да запаля и къщата. Тръбата най-отгоре е метална. Беше станала цялата толкова червена, че чак можеше да се вижда през нея. Печката е малко киловати и с този комин крета, обаче като монтирам някоя 5+15 и не само ще се осмърдя на пушек, ами отиде белия таван и ще е студено вътре. Котел на твърдо гориво ми е неудобен. Ще падне голямо пренасяне и слугуване и като тегля чертата няма да има смисъл от цялото тичане. До склада са ми 25-30 метра в едната посока.