• 1
  • 2
Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
blue_g - специалист
Здравейте, имам идея да си сложа метална врата на панелката. В момента съм с две врати, вътрешна и външа, но бих искал външната да я направя метална. Та, въпросът ми е, как най лесно и от какъв материал да я направя :?
velsi - Почетен майстор
Квадратни профили 25х25 за крилото на вратата, винкел 30х30 за касата, ламарина 1,5 мм отвън, фазер отвътре, в кухината - стиропор или фибран, мебелно фолио отвън върху ламарината (предварително грундирана и загладена с водна шлурка)
Стефан - майстор
velsi написа:
Квадратни профили 25х25 за крилото на вратата, винкел 30х30 за касата, ламарина 1,5 мм отвън, фазер отвътре, в кухината - стиропор или фибран, мебелно фолио отвън върху ламарината (предварително грундирана и загладена с водна шлурка)
Според вратите, които аз съм правил, предложената по-горе конструкция ми се вижда слаба. Против евентуални крадци / нали за това се прави метална / не се прави декоративна врата.
Аз ги правя от квадратна тръба 40х40 мм за вратата и Г-профил 40х40 мм. Пантите ги правя поне с 2 бр. сачми Ф 6 мм/ като аксиален лагер /. Задължително правя планки отгоре и отдолу от страната на пантите за захапване на вратата към касата/ при евентуално срязване на пантите вратата да не може да се свали от мястото си/. Най-важния елемент е бравата - колкото по-секретен и здрав, толкова по-добре. И патрона в никакъв случай да не се подава навън от метала.
velsi - Почетен майстор
40 x 40 ми се вижда доста преоразмерено, едва ли някой ще тръгне да я взривява тая врата. Но все пак си зависи каква степен на блиндираност се цели да се постигне.
Аз сега умувам над друг въпрос. Решил съм да си направя на лято метална врата на къщата, но искам да направя нещо като термомоста при алуминиевите профили, да разделя касата и крилото термично, примерно с дървен профил от по-твърда дървесина. Вратата е изцяло външна, а не както по апартаментите да контактува със стълбищната площадка, където температурата е винаги над нулата. Сега мисля конструкцията и съм отворен за всякакви идеи.
Стефан - майстор
velsi написа:
40 x 40 ми се вижда доста преоразмерено, едва ли някой ще тръгне да я взривява тая врата. Но все пак си зависи каква степен на блиндираност се цели да се постигне.
Би ли споделил тогава как се оразмерява една врата, по какви критерии, нормативи или каквото и да е? Имай обаче впредвид, че това не е алуминиева врата на офис, а външна входна врата на незащитено жилище! Ще ти бъда благодарен, ако отговориш, за да не ги правя вече така!
velsi - Почетен майстор
Сега като гледах вратата на апартамента на родителите ми, която правих преди 2-3 години след като го разбиха установих, че е направена точно така. От 40х40 винкел на касата и 35х35 май беше квадратна тръба. Явно съм се изказал прибързано. :oops: Иначе съм правил и по-леки конструкции за врати като критерий е най-вече желанието на клиента.
Стефан - майстор
velsi написа:
Сега като гледах вратата на апартамента на родителите ми, която правих преди 2-3 години след като го разбиха установих, че е направена точно така. От 40х40 винкел на касата и 35х35 май беше квадратна тръба. Явно съм се изказал прибързано. :oops: Иначе съм правил и по-леки конструкции за врати като критерий е най-вече желанието на клиента.
Явно следващия път ще се замислиш, преди да апострофираш!? Приемам извинението, но бъде умен! Въпреки, че не отговори на въпроса ми. Все пак мисля, че си човек с някакъв опит.
doni - помощник
А може ли върху металната врата да се залепи гипскартон или гипсофазер и как?
velsi - Почетен майстор
doni написа:
А може ли върху металната врата да се залепи гипскартон или гипсофазер и как?
А защо пък точно гипскартон?! Има далеч по-приятни и здрави финишни покрития като за врата. Каква е идеята?
doni - помощник
Идеята е да се направи топлоизолация,може да бъде и със стиропор,но как да се залепи?Става въпрос за входна врата и за гаражните врати.
  • 1
  • 2

Тема "Метална външна врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: