• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 48
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ktamen - специалист
От комп понякога става, а понякога не. Ако издържи пусковия ток, после няма проблем. Трафовете имат голямо съпротивление и може да не ти хареса как върти.
Големият консумиран ток на празен ход, означава, че моторчето е боклук, а не че върти яко.
gogosto - специалист
Вече напреднах с събирането на шнека и избрах двигателя за него. Без да искам един приятел ми каза, че най добрия мотор е от хидравлика на френска кола. Веднага се сдобих с такъв и го разглобих за профилактика. Невероятен е и е с 4 четки и 4 магнита баща ми твърди, че са два мотора в паралел дали е така? Това чудо няма спиране без редуктор, така че това е мотора за шнека. Днес купих спирала за шнек от Александрис София ф80 на цена 67лв 3м. и почивките ще куплирам моторчето с редуктора да видя колко обороти ще го докарам. Някой да знае приблизително колко са нужни за да се подава материал. За горелките видях 13 оборота в минута. Тук трябва повече , но приблизително колко? Ясно ми е, че ще се определя от производителността на машината за пелети но все пак да знам някакви граници за ориентир.
ktamen - специалист
Четирите магнита не са нещо уникално, всъщност са доста често срещани. Доста често си вземам едни вентилатори от Форд, те също са с такива моторчета. Срещат се и с 6 магнита.
Не разбрах, що не пробваш с моторче от чистачки, то си има редуктор и пробата щеше да стане по-лесно.
gogosto - специалист
Той редуктора ще бъде от татрата, а двигателя ще е този от хидравлика. Просто някак си маловати ми се виждат от чистачки моторчетата. Шнека като го видиш на живо малко респектира с големината си. Спиралата 80мм с търба вътре заварена то моторчето ще влезе в търбата за шнека. От тази гледна точка търся нещо по масивно. Не знам може и да бъркам, като заваря винта и сложа капачките ще усетя каква сила трябва, но затова гледам да се презастраховам.
ktamen - специалист
Пробвай с татрата, ако не стане тогава сменяй моторчето, ама според мен филма със смяната ще е твърде дълъг и драматичен. Три метра ми се виждат прекалено много, според мен 50см са предостатъчни.
Тези маловати ли ти се виждат? Средното със сигурност е поне няколко пъти по-мощно от твоето с четирите магнита.
Прикачен файл:
20160520-0016.jpeg
gogosto - специалист
Трите метра си прав,че са малко множко за мене, обаче толкова дълга я продават Александрис. На мен ми трябва 2,5м. а за 50 см да го режа мисля, че не си струва "по добре повече" мисля, че бяха твои думи :) . https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0% ... 0%B5%D0%BA е това ми хареса и ще го копирам с някои преработки и добавки от мен.
ktamen - специалист
Явно имаш много свободно място за железарии.
Аз бих направил бункер над самата машина и от дъното му една съвсем къса тръбичка.
gogosto - специалист
добре ама машината е висока около 1,5м бункера трябва да е поне 50см висок станаха 2м , кой да назначим да хвърля на 2м височина, като всички около мене са мързеливи?
ktamen - специалист
Май си се поувлякъл с височината.
Така или иначе в в бункера няма да се хвърля постоянно, и пълненето му на произволна височина не ми се вижда проблемно.
Машината си е твоя и ти ще си работиш с нея, няма как да ти налагам моето мнение.
boss4eto - помощник
Без регулирана на оборотите няма да стане. Най малкото което трябва да сложиш е циклично реле.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 48

Тема "Машина за пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: