Мечтата на всяка домакиня
Здравейте на всички, от няколко дена забелязвам че от смесиеля ми капе вода. Възможен ли е ремонт и как се разглобяват ли се този вид смесители или да купувам нов?

Прикачен файл

yyy.jpg
gnt69 - майстор
Купуваш о пръстенче за 20 стотинки развиваш монтираш и завиваш.
chapara - майстор
А дали някой не е направил един цял оборот наляво и да е развил чучура :roll:
torbalan - Дървен философ
Дори да не е цял оборот, с времето - ляво, дясно, ляво, дясно... Може да се е разхлабил.

До сега не се е налагало да сменям уплътнения. Оправял съм се само с леко затягане.
chapara - майстор
torbalan написа:
Дори да не е цял оборот, с времето - ляво, дясно, ляво, дясно... Може да се е разхлабил.

До сега не се е налагало да сменям уплътнения. Оправял съм се само с леко затягане.
Този е на друг принцип torbalanе с "О" пръстен :-D
torbalan - Дървен философ
chapara написа:
torbalan написа:

Този е на друг принцип torbalanе с "О" пръстен :-D
Хм. Ми аз без О-пръстен не съм виждал...

Моята е такава:

Изображение

Съмнява ме да има разлика...
Опитах се да го развия, но само го надрах, явно трябва да се сваля смесителя. Но и без това вали :( ще си намеря работа два дни. Благодаря за консулатциите! :)
torbalan, не е такава струва ми се че под моята има нещо което се развива и най вероятно ще мина със смяна на О прустена
iliya_i - майстор
Погледни отзад към стената няма ли едно малко винтче за отвертка. Моите са така.
Чираче - майстор
djeth15 написа:
Опитах се да го развия, но само го надрах, явно трябва да се сваля смесителя.
Тая гайка има двуграм. С гаечен ключ се развива лесно. И не е нужно да се сваля цялата батерия. Има 3 броя О пръстенчета.
milen56 - специалист
А да попитам и аз, ако може да кажете. Имам обикновенна кухненска батерия на Видима, купувана е преди 12г. Сега виждам, че почва да сълзи над лебедката и под декоративната капачка, която е по ръкохватката. Има ли начин да се сменят само О-пръстени или да търся нова глава? А главата се движи съвсем гладко, без никаква забележка ?

Тема "Смесител Видима - протече" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: