Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
torbalan - Дървен философ
Изображение
inspo - майстор
Тези с вариото не ги хвалят много.
БПЦ е класика , наскоро взехме на баща ми втора употреба за 200-300 лева.
Стъклени лещи и качествено изображение .
А аз имам тръба 20 х 50 с нея ми е супер заради астигматизма.
Вижда се перфектно, но трябва да и свикне човек, че трудно се локализират обектите :-D
Lisko - майстор
torbalan написа:
Изображение
За да сме съвсем точни към картинката трябва да се добави "в милиметри" - за диаметъра на обектива става дума, не за нивото на река Дунав ;-)
velsi - Почетен майстор
Ами като си уж наясно що тогава пишеш глупости?!
torbalan написа:
Старият му е бил с увеличение 10 до 70 пъти, ти му предлагаш 8х

На мен ми е трудно да си прествая бинокъл с увеличение 70х. Със сигурност от ръка няма да се вижда нищо.

Сега погледнах отзивите за тоз бинокъл в интернет. Най-меко казано са отвратително лоши... :)

gogyto - специалист
В крайна сметка вземах тоя БПЦ и съм доволен като за тези пари бива, малко по зле ми е от предния. Между другото намерих същия модел на Секурата но е хипер зле последното производство, моят беше купуван преди 5г и беше много по качествен от към лещите.
torbalan - Дървен философ
velsi написа:
Ами като си уж наясно що тогава пишеш глупости?!
torbalan написа:
Старият му е бил с увеличение 10 до 70 пъти, ти му предлагаш 8х

На мен ми е трудно да си прествая бинокъл с увеличение 70х. Със сигурност от ръка няма да се вижда нищо.

Сега погледнах отзивите за тоз бинокъл в интернет. Най-меко казано са отвратително лоши... :)

При обективите 10-70 означава, че фокусното разстояние (увеличението) се изменя от 10 до 70...

Та по аналогия...

Иначе въпросния китаец явно е пълно менте и означенията май нищо не означават :)
profesionalist_wood - майстор
Преди време в Швейцария на гости,един ми показа запазен перфектен военен бинокъл от втората световна на баща му,забравих марката мога да питам. Значи в далечината се вижда кристален образа,тежък и груб но здрав,дори няма драскотини и петна по стъклата....Иначе имам 2 китайски бинокъла пълни ментета,визъорите са все счупени :-D
DundyTheCroc - майстор
Досега не ми е попадал бинокъл с качеството на старото съветско БПЦ. Със сигурност има, но предполагам на съответната цена. Както казах новите руски БПЦ не са на нивото на старите и самите руснаци ги недолюбват.
Торби, за един бинокъл, както и за един обектив, не е толкова важно приближаването, колкото остротата на изображението и работата при ниска осветеност. Първото при биноклите идва от качеството на лещите и призмите, второто от диаметъра на обектива, взета като отношение към увеличението. При биноклите има едно чудо диаметър на изходящия лъч, за пример 8х30 е с лъч 30/8=3,75, 8х50 е с 50/7=7.14. По спомен максимално отворената зеница е към 7.5мм, ако се търси бинокъл за работа в тъмно и гледане на звездите се търси да има изходящ лъч някъде към тази стойност.

Тема "Съвет за покупка на бинокъл?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: