Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
infomar
toolegittoquit написа:
Така, виждаме, че сайтът е достъпен и от DNS се резолва.
Изпълни следната команда в CMD като администратор:
netsh int ip reset
Подозирам, че имаш нещо счупено по операционната система или зловред.
Тази сутрин без нищо да съм правил всичко се отваря. Когато спрат ще пробвам.
Ако имам нещо счупено, защо влияе само на точно определени сайтове, а не на всички и защо от време на време има прозорец към тях. Те дали се хостват на един и същ сървър, как да проверя?
Инсталирал съм и редовно правя пълно сканиране с:
- Awira Internrt security
- Microsoft Security Essentials
+
- Bitdefender Anti-Ransomware
- Malwarebytes Anti-Ransomware
montoya - майстор
Защо не инсталираш https://www.palemoon.org/palemoon-win32.shtml# форк на Мозилата с различен енджин отскоро, но можеш да си прехвърлиш профила от Мозилата и се ползват нейните разширения и добавки. Не за друго, но я похромчиха доста от 45-6 версия мозилата и много народ, казва, че нищо не става вече от нея
toolegittoquit - майстор
Чакай малко. Имаш твърде много антивирусни продукти. Избери си само някои и ползвай само тях. Например или Avira или Microsoft. В този случай може да не е проблем, но е възможно по принцип релновремевите им защити да създават конфликти по между си.
Понеже имаш ping до сайта и аз лично съм нямал проблеми с отварянето специално на fordclub(всеки ден го отварям), то подозирам че проблемът е в доставчика ти или компютъра. На първо време подозирах проблем с DNS, но ние го сменихме. Значи остава проблем по конфигурацията на компютъра. Защото не може да резолва, да има PING, а да не се отваря. Освен при определени кофти обстоятелства.
torbalan - Дървен философ
Ако е с уиндоус, не виждам никакъв смисъл да се ползват антивирусни различни от секюрити есеншъл.

Изобщо, като гледам темата - мирише ми на преинсталация :)
infomar
toolegittoquit написа:
Чакай малко. Имаш твърде много антивирусни продукти. Избери си само някои и ползвай само тях. Например или Avira или Microsoft. В този случай може да не е проблем, но е възможно по принцип релновремевите им защити да създават конфликти по между си.
Понеже имаш ping до сайта и аз лично съм нямал проблеми с отварянето специално на fordclub(всеки ден го отварям), то подозирам че проблемът е в доставчика ти или компютъра. На първо време подозирах проблем с DNS, но ние го сменихме. Значи остава проблем по конфигурацията на компютъра. Защото не може да резолва, да има PING, а да не се отваря. Освен при определени кофти обстоятелства.
Ами аз за по-сигурно ползвам и двете, щото знам ли всяка по отделно дали е достатъчно ефективна, или и двете не са нещо особено?
Току що свърших сканирането на компютъра - не е открито нищо от Microsoft-ската. Коя ще ми препоръчате за по-добра от двете?
Има дни в които съм пробвал да спра всяка една от тях по отделно и ефект е нямало, затова допускам, че не са те причината.

Ако намеря отговора на въпроса, какво различава сайтовете които не се отварят от тези които се отварят, ще се разбере и коя е причината. Внезапното спиране на всички от групата и внезапното им "пускане" е много загадъчно. Не ми се плаща за нова чиста инсталация. Нямам никакви други проблеми с него. Лаптопа ми е оригинален старичък IBM T60 Think Pad - само за интернет и офис приложения. Нямам специални програми или инсталации.
От тази сутрин всички работят и до момента - наближава 14:00 часа нямам проблем с тях... но това се е случвало и преди - да работят 2-3 дена и пак да спрат. Няма повтаряемост на времето за пускане/спиране.
Минавало ми е през ума мисълта, че от моя компютър ако е имало някога вирус, да е изпращал сигнали към тях и техните сървъри да са определили и нарочили моето IP за вредно...(спират/пускат се всички едновременно а не всеки различно) но това е от теориите на световният заговор... ЦРУ ме дебне и ми прави мръсни номера :?
Виках преди два месеца представител на доставчика, понеже допусках, че ми пада скоростта и това е причината, гледа момчето, цъка с език, каза, че няма фирмем софт за измерване скоростта на интернета който ми се предлага, а и реално свалям филми на голяма скорост и с други сайтове проблем също няма.... Така и си отиде учуден и в неведение.
torbalan написа:
..........Изобщо, като гледам темата - мирише ми на преинсталация :)
То ако ми писне на края и това ще стане, но търпилото ми за сега държи, щото всичко останало си му работи без проблем. То може и други сайтове да не отваря, ама за мен представляват интерес само 4-5 от тях и ме дразни...
Последна промяна от infomar на вт май 24, 2016 1:59 pm, променено общо 1 път.
Да ти прекъсват от време на време някои сайтове е нормално. Причини има милион и една...

Ако постоянно не работят - това е друг случай.

При всички случаи обаче, наличието на повече от една антивирусна не допринася с нищо за безопасността. Единственото, което получаваш е проблеми. По-голямо натоварване на процесора, забиване и други неясни такива...

1400 часа не са малко време. Горе-долу една пета от годината... ;)
infomar
torbalan написа:
Да ти прекъсват от време на време някои сайтове е нормално. Причини има милион и една...

Ако постоянно не работят - това е друг случай.

При всички случаи обаче, наличието на повече от една антивирусна не допринася с нищо за безопасността. Единственото, което получаваш е проблеми. По-голямо натоварване на процесора, забиване и други неясни такива...

1400 часа не са малко време. Горе-долу една пета от годината... ;)
Грешката е моя - от 06:00 до 14:00 работят и продължават... без проблем/спиране.

Ще спра Авирата, но не е тя причината. И преди я спирах.... без ефект.
Ако трябва да съм сериозен - когато се сблъскаш с проблема - обади се на интернет доставчика и настоявай да реагират веднага...

По принцип няма причина да не работят само определени сайтове, освен проблеми с доставчика....

И вирусите и антивирусните не знаят кои сайтове гледаш и кои не...
toolegittoquit - майстор
torbalan написа:
Ако е с уиндоус, не виждам никакъв смисъл да се ползват антивирусни различни от секюрити есеншъл. Изобщо, като гледам темата - мирише ми на преинсталация :)
Точно MSE не е от най-бързите. Моля те, гледай си АЕЦ-вете, защото ако и там ги действаш така, да се махам от тука, че Козлодуй 100% ще гръмне.
infomar написа:
...
Хайде да не бързаме с преинсталацията, става ли?
infomar
Благодаря на всички за съветите.
Не съм специалист и някой елементарни неща са ми неясни и затова гледам да си ги изясня физически до колкото е възможно..

За сега се въздържам от преинсталация докато не си изясня проблема, щото пак може да възникне и няма да повтарям постоянно..."и пак"......"и пак"....

Пробвам Pale Moon, за сега изглежда интересен браузер.

Тема "Проблем с отваряне на отделни сайтове." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: