• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 48
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ktamen - специалист
За какво ти е този честотен регулатор?
gogosto - специалист
за регулиране на подаването на материал. Ако си мързелив ти е нужен, но ако не си мързелив не ти е нужен.
ktamen - специалист
Моторчето за чистачки много малко се вълнува от честотата.
gogosto - специалист
Моторчето за чистачки е оставено за резерва, а тук сега има на дневен ред трифазен 950 об. 350w двигател, с който докарвам 60 об. Не съм готов за снимки иначе ще се види, че мотор за чистачки е малък.
ktamen - специалист
Колекторните двигатели обикновено са по-мощни от асинхнонните при един и същ размер. Това средното моторче, ако се поизпържи със захранването ще развие поне няколко киловата.
В крайна сметка регулирането на оборотите май е излишно. Регулиране ти трябва, само докато разбереш колко оборота ти трябват.
gogosto - специалист
Точно това е и моето мнение за реглажа на оборотите. За това се прехвърлих на трифазния мотор по прост и по сигурен е. Нагласявам нужното ми подаване и после в минимални граници евентуално с някакъв жалуз да притварям входа на шнека. Абе стана страшно - шайба към редуктора, а от редуктора зъбни колела от велосипед и то с различни размери за да си избера нужните обороти.
NASIO - специалист
Прикачен файл:
23926c7677b287b0162f50733d0c87e9.jpg
23926c7677b287b0162f50733d0c87e9.jpg (44.56 KиБ) Видяна 1974 пъти
Някой може ли да вкара малко яснота по тази табела?Нещо не ми се връзват киловати и килограми
Илчо Илиев - майстор
30 киловата,1430 оборота,кое не е ясно.....
Илчо Илиев - майстор
NASIO написа:
74кг?
Ами снимай целия мотор с нещо за съпоставяне,а и не забравяй,че е сделан в СССР,но при тази мощност е нормално да е толкова кила,ако това те притеснява де....
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 48

Тема "Машина за пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: