Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте ,
Започнахме ремонта на вилата ,днес цял ден с жена ми стъргахме постната боя от стените на спалнята ,утре смятаме да ги измием и после,после ми е чудно какво да правим дали да шпакловаме директно или да грундираме с някакъв грунд предварително и ако ,какъв да е грунда ,шпакловката ще си я правя сам ,имам известен опит .Благодаря за съвета предварително
andro440 - майстор
mita4e написа:
Здравейте ,
Започнахме ремонта на вилата ,днес цял ден с жена ми стъргахме постната боя от стените на спалнята ,утре смятаме да ги измием и после,после ми е чудно какво да правим дали да шпакловаме директно или да грундираме с някакъв грунд предварително и ако ,какъв да е грунда ,шпакловката ще си я правя сам ,имам известен опит .Благодаря за съвета предварително
като имаш опит ,защо питаш?
Lisko - майстор
Един тъп въпрос в тоя ред на мисли - една боя когат вече е изсъхнала има ли значение дали е била постна или мазна?
radius - майстор
Амчи ако бутнеш една постна боя, ще разбереш. :wink: Праши се и цапа и според мен нищо не лепне върху нея.
vgeorgiev - специалист
В едната спалня беше такава боята.
Пробвах направо да грундирам... Боята се втечни и започна да се стича. Видях, че няма да стане така.
Взех хавлиени кърпи и измих стената, докато спре да цапа и да се стича.
Минах след няколко часа с белия грунд на боро (разтворимия).
След това шпакловка.

В останалите стаи под тапетите имаше някаква боя която я стъргахме с шпакли до здраво. След това розовия грунд, мрежа и гипсово лепило.

Тема "Шпакловка върху постна боя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: