Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
brum - майстор
Не е намален, на максимума е. Приказвах с тях по телефона и казаха, че не е нормално да се държи така. Ще го нося към сервиза им.
brum - майстор
 Тъй, бойлера мина през сервиз. От там ми се обадиха - технически бил изправен, но и те установихме същото нещо. Ще ми издадат протокол констатиращ това. Според тях изтича литър и половина на 55C и после тръгваля рязко на 25 градуса.

Имали още един за друг проблем и той се държал по същият начин. Та явно самият модел е проблемен. Остават два варианта - или Теси да се съгласят да си го вземат или да си го "тунонговам" някак си. Мисля да пробвам да сложа гънка на края на изхода за студената вода за да не се "удря" в дъното на бойлера и да забави смесването на топла и студена вода.
iliya_i - майстор
Трябва да се съгласят. Несъответстващ продукт. Продават го за 5 литра, а дава само 1.5 литра (както самите те са констатирали). Инъче с протокола в Комисия за защита на потребителите.
От 1 година имам 10 литров на ЕЛДОМ и няма такъв проблем.
brum - майстор
Проблема не е само при тоя бойлер, още с влизането в сервиза спореха с някаква жена по телефона за бойлер дето нямал технически дефекти, но тя твърдеше, че не работел както трябва :) . На въпроса дали някой друг се е оплаквал от същият проблем само отговориха, че не могат да дават такава информация.

Като цяло от отношението им личеше, че не за първи път имат подобни проблеми. Държаха се дръпнато с идея да откажат всякаква помощ за справяне с проблема. Явно са си патили нещо...

Отказаха да впишат в протокола, че давал само литър и нещо вода на 55 градуса, защото не били лаборатория. Т.е. за да се опитам да задвижа нещата трябва да си намеря лаборатория, да им платя едни пари и после да се занимавам с Теси. В инструкциите никъде не пише колко топла вода дава бойлера. Пише 6L (реално 5.3L) и мощност на бойлера. Та поради тази причина те могат да твърдят, че 1.5L топла вода си е съвсем нормлано.

Тъй като за бойлер за 130лв не ми се трошат нерви ще си го "тунинговам" сам. Днес ще си издялам на CNCто инструмент за да мога да отворя водосъдържателят. После имам идея какво да направя - една шайба с голяма периферия (5-6-7см в диаметър, примерно от плексиглас) монтирана като шапка на изхода за студената вода. Предполагам това ще промени малко поведението. Ако не - ще мисля за други варианти.

Ако някой си купува нещо на Теси да има едно на ум :) .
ESPACE - майстор
brum написа:
Тъй като за бойлер за 130лв не ми се трошат нерви ще си го "тунинговам" сам. Днес ще си издялам на CNCто инструмент за да мога да отворя водосъдържателят. После имам идея какво да направя - една шайба с голяма периферия (5-6-7см в диаметър, примерно от плексиглас) монтирана като шапка на изхода за студената вода. Предполагам това ще промени малко поведението. Ако не - ще мисля за други варианти.
Докато на входа за студена вода викаш изход нещата няма да се оправят :wink: - шегувам се. Ще ми е интересно да го видя отвътре - особено монтажа и положението на нагревателя както и това на терморегулатора.
zz_stefanov - майстор
Да не би да са оплескали нещата в завода - да са сложили нагревателя и терморегулатора горе, сиреч да са от бойлерче с долни тръби.
То стига само сондата на терморегулатора да е горе, за да се получи ефекта който описваш.
brum - майстор
Нагревателят явно е на правилното място. Защото като загрее и го обърна на обратно над 80% от водата е вряла. На мен първото ми предположение беше положението на датчика за температурата, но уви - теста без налягане ме опроверга.
Hoвoceлckи - майстор
Тука пробвал ли си?
Прикачен файл:
потребителски мнения за Теси.jpg
потребителски мнения за Теси.jpg (71 KиБ) Видяна 1796 пъти
[/url]
brum - майстор
Не, нямам нито желание, нито нерви за хабене.
Hoвoceлckи - майстор
Щом имаш време, желание и възможности да модифицираш и модернизираш артикули на такава фирма - о`кей. Аз лично бих пожертвал 5 минути да пробвам този вариант (не, че сега за теб не отделих повече :wink: ). Ти си знаеш, все пак си българин, живеещ в България :-D

Тема "Проблем с 5л бойлер на Теси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: