• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13
Ел. инструментите. Консумативи.
pansim - майстор
koveslav написа:
Стъпките са международен стандарт и всички фирми ползват колела и шини с всички видове стъпки за съответните си класове.Всяка фирма производител произвежда всички видове стъпки и дебелини.Разлики има само в броя звена при различните марки машини.На верига от всяка друга марка,отговаряща ви като стъпка и дебелина могат да се добавят или извадят звена и веригата да се преправи за вашата машина.
Това не го знам. Благодаря за инфото. Обаче не съм виждал верига от Хускварна поставена на Штил. Не казвам че няма. Пък и не претендирам за голям опит. Просто споделям.
koveslav - майстор
pansim написа:
Това не го знам. Благодаря за инфото. Обаче не съм виждал верига от Хускварна поставена на Штил. Не казвам че няма. Пък и не претендирам за голям опит. Просто споделям.
Няма как да видиш по-слабата верига на мястото на по-яката.Освен ако не е пълна аванта,няма проблем да се ползва.Нещата не са по-различни от веригите на мотоциклетите-ширина(само че тук е дебелина),стъпка,брой звена и си готов.
keymaker - специалист
Лично аз съм по доволен от веригите на Орегон(те правят и на хускварна веригите) ползвам професионалните варианти ''LPX ''и "VXL'' ,като твърдост са малко по добре от щилския масово продаван вариант "RMC"
Хоби веригите на Орегон "VPX","DP" и "P" определено са доста меки , но пък бързо се вкарват в правия път с пиличката.
Машините ,които ползвам са :
щил - 260 ; 039 и 192Т
Poulan micro XXV
урал 2
От последната съм най-доволен окомплектовам със свредел и за 40-50 мин. садя 70-80 растения в необработена почва . Незаменимо преимущество е възможността за завъртане на дъската за рязане ,особено когато някой пън трябва да се резне максимално близо до земята. Е харчи като жена в мол , ама кеф цена няма :-D . Ако трябва да я въртя цял ден ще се обеся с въжето на стартера И.
Май се заплеснах малко ,сигурно е от ракията :partyman:
Багериста - специалист
ДРУЖБА и УРАЛ класика в жанра , резачки за маниаци. :shock:
bigdragon - майстор
iivanov написа:
Попаднах на това http://www.staev.bg/product.php?id=808 Ако е вярно , цената е убийствена . Това е в един клас със хуск 550 хр и щил 261 .
Лъжат
Киловатите са 2.8.
Щил вадят 4.2 kW от 70 кубиковите модели....
iivanov - майстор
bigdragon написа:
iivanov написа:
Попаднах на това http://www.staev.bg/product.php?id=808 Ако е вярно , цената е убийствена . Това е в един клас със хуск 550 хр и щил 261 .
Лъжат
Киловатите са 2.8.
Щил вадят 4.2 kW от 70 кубиковите модели....
Не лъжат , а грешно преписват . :-D Иначе това си е баш аналога .
gnt69 - майстор
Малко са объркали киловати и конски сили. :partyman:
giovanni - помощник
И все пак някой имал ли си е работа със сервизите на Stihl и Husqvarna. Как са като гаранционна и извънгаранционна подръжка. Kонсумативите и частите ако може да ги оцените, като цена качество. Както казах съм се спрял на тези два модела 455 Rancher и MS271 ако имате по- добри предложения до 850 лева може да го сподели ако желаете.
dragozow - майстор
Относително е със сервизите, всички са отделни фирми с един или няколко обекта. Кажи за кое населено място питаш и ще ти кажа, поне за Husqvarna ги познавам всичките. Та е относително за сервиза, повечето гледат с приоритет машини закупени от тях или такива в гаранция. Има затрупани сервизи с добри и лоши майстори и обратно. Има много евтини, главно в провинцията и скъпи обикновено в големите градове. Иначе казано ако закарам колата да ми сменят съединителя в София ще ми вземат 150 лв за труд, за същото в Монтана ще ми вземат 80 лв. Та кажи за къде питаш? Иначе за около 900 лв Husqvarna 455 Rancher е добро решение. Една шина за нея според дължината струва 37 - 50 лв, верига 23 - 30 лв, литър масло за горивото 13 - 20 лв, свещ 7 лв, водещо колело 20 - 30 лв, стартерен капак 60 - 80 лв, цял двигател над 250 лв и т.н. Като човек, който ходи по семинари и гледа разни сравнения, които не мога да напиша тук ти казвам че и двата производителя си гледат цените.
iivanov - майстор
Е пък аз бях пуснал предложение още на първа страница , ама се съмнявам да си обърнал внимание .
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13

Тема "Предстояща покупка на бензинов моторен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: