Не знам от къде ги измисли тези задачи 1 и 2 и с какво са полезни те, но от диаграмата ясно се вижда, че при температура на въздуха 20 гр. и относителна влажност 80%, ако температурата на самата стена е с 2 градуса по-ниска - т. е. стената да е 18 градуса, което зимата при неизолиран бетон се получава лесно, въздуха при контакта с тази студена стена достига до точката на оросяване и кондензира там. Това го твърдя още от началото (от първият ми пост в темата) но ти само го отричаш, без досега да си посочил нито едно основание за противното.
Ето какво оспорвам и начина по който.
8180 написа:iliya_i написа:Вентилацията няма да направи въздуха в помещението по-сух.
iliya_i написа:Абсолютната влага във въздуха зависи от температурата.
...........................
Не знам ти какво си чел във форума, ама то като се чете се и мисли, а не само да се повтаря папагалската.
"Видяла жабата, че подковават коня, и тя вдигнала крака...."
8180 написа:iliya_i написа:Топлоемкостта на въздуха зависи от температурата. При по-ниска температура количеството влага при един и същ % на относителната влажност намалява.1. Когато си изясниш ЗАЩО тези три изречения са ГРЕШНИ....,
.........................
С вентилацията би се получило, единствено ако температурата в стаята се поддържа близка до външната.
Zoro5 написа:Абсолютна е защото измерва водата(влагата) директно в грамове ,а не в отношение(проценти) както е при относителната. Но зависи от температурата!А задачките - те са ЕЛЕМЕНТАРНИ за хора, претендиращи, че са вникнали в нещата и базирани на предложеното от теб.
Нещо не виждам предложени решения. Ако се отказвате - ще ги дам и ще помоля отново да четете внимателно преди писане.
Не е лошо и да се извиниш за личните обиди - за теб ще е полезно и по-лесно ще научиш или допълниш пропуснатото.
Виж ми подписа.