Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
shotik - майстор
Постоянните съфорумници знаят че се занимавам с различни работи ,сега наред е един електроскутер намерен до кофи за боклук в елитен витошки квартал
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изоставен,разкачен,липсващи фар,дръжка за спирачка,лампи на мигачите и счупен мигач,мръсна и спукана коруба.

С два последователно свързани акумулатора по 12 в/12Ач всеки

Изображение
Лошото е че няма зарядно и ги разкачвам ,свързвам паралелно и зарежадам на 12 волта.
Елмотора е за 24 волта,250 вата

Изображение

Спирачката

Изображение

Куплунзите на контролера

Изображение

Свалих почистих и монтирах наново,но така и не тръгваше.При поредно разкачване на кабели мотора завъртя и се оказа че един от кабелите с бутон който е бил на дръжката на спирачката е виновен за това.Когато дръжката не е стисната ,бутона е изключен ,когато се стисне ,се задейства стоп-светлината и се изключва мотора от тягов режим чрез контролера.Не съм очаквал че ще има такава защита.
След като направих подобрения ,дойде ред на проба и затова от корпусна кутия на прахосмукачка направих кутия за затваряне на частите и в този вид го пробвах на асфалтирана площадка при блока ни,като направих около 10 обиколки по 80-90 метра всяка
Изображение

Изображение

След няколко дни обиколих квартала като изминах около 4 км и макс.скорост около 18-20 км/ч

Монтирах му електронен скоростомер

Изображение

а при едно вдигане се извади тръбата на седалката и ме удари по носа,но засега заздравява добре
Изображение

Днес времето е лошо,но в мазето на тишина и спокойствие се заех да направя прототип на нова форма от велпапе

Изображение

Изображение

Изображение
Това вероятно ще е модела на корубата
Изображение

За сега е това ,по нататък още снимки и обяснения.
slavias - помощник
Колега откъде купи скоростомера и какви пари е :?:
Как работи.
shotik - майстор
Има ги на много места в София-в Младост 1 спирката след ХМЦ и като се слезе от рейс се връщаш малко назад има заложна къща и магазин за колелета и рибарски принадлежности,на Черковна при гара Подуяне ,на Илиянци,на Битака-около 17-20 лв.
Отчита час и минути,скорост/час,изминат път,общо изминат път,време на движение,калории,има и други но не се сещам сега.
При спиране за повече от 2-3 мин показва само часът,при тръгване автоматично и другите данни ,като има опция за сканиране и тогава се показват последователно различните функции.
Надявам се да си ме разбрал.
slavias - помощник
А скороста на какъв принцип я отчита.
Имам едно ETZ 251 на което липсва червяка за километража и понеже немеца го е направил пластмасов и се чупи по-добре да сложа като твоя.
Предполагам че се слага нещо на каплата за да отчита импулси :?
shotik - майстор
На велосипедите има магнит приспособен за захващане към спица и датчик ,който се монтира на вилката на 2-5 мм разстояние между него и магнита.На Шкода Форман съм залепил магнит към изходяща част на ск.кутия и на огъната според мястото ламарина съм закрепил датчика.За мотора магнита го закрепваш на спица или залепваш на барабан на спирачката и срещу него на вилката закрепваш датчика,може да се наложи удължаване на кабела до стойката на самия уред,която се закрепва на тръбата на кормилото или на походящо за теб място.Има и безжични уреди.
Отчитането на скоростта е в зависимост от оборотите,а при настройки се избира цолаж или размер на обиколката на гумата/за различните модели е различно/,като второто е по добро.
slavias - помощник
Сега вече ми се изясни.
Благодаря ти приятелю shotik
shotik - майстор
Монтиран електронен скоростомер на Шкода

Изображение

Изображение
shotik - майстор
http://74.125.77.113/translate_c?hl=bg& ... q7_HZhZVnA

Няма да мога да го направя такъв,но ще взаимствам идеята
batkotony - специалист
Колега shotik,каква е съдбата на скутерчето,има ли някакво развитие?Интересувам се,защото имам същия и ми се ще да го вкарам в параметри.Като начало батериите са извън строя,а и не знам как стои въпроса със зареждането им-трябва ли специално зарядно и къде и как се включва? :)
Поздрави!

Тема "Eлектрически скутер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: