mgbagera написа:Да му се не види и време смотано.....Да , скоро ми дефектира / заедно с рутер /Преди малко от бурията ми изгоря датчика на панела.
Добре че го хванах на време преди натурела да е изхарчила всичката топла вода...
На вас горят ли ви датчиците при грамотевици и как се предпазвате от такива инциденти?
Уш е увито в ал.фолио и не би трябвало да се повлияе от статичното електричество но ....
 просто го смених и взех мерки със заземяване и екран , днес имаше буря и нищо
  просто го смених и взех мерки със заземяване и екран , днес имаше буря и нищо  
 При плосък покрив на панелен блок и стойка и колектор на почти едно ниво със гръмоотводите да оставя незаземена конструкция
 При плосък покрив на панелен блок и стойка и колектор на почти едно ниво със гръмоотводите да оставя незаземена конструкция   От друга страна при удар на гръм във някой от гръмоотводите стойката би добила вероятно някакъв потенциал ама по спомен всички гръмоотводи на блока са свързани със мрежа от проводници по покрива и дефакто към земята отиват поне една дузина проводника.Факт или късмет но на колега с колектор на къща мисля два пъти му гърмяха датчиците а при мен засега нищо.
 От друга страна при удар на гръм във някой от гръмоотводите стойката би добила вероятно някакъв потенциал ама по спомен всички гръмоотводи на блока са свързани със мрежа от проводници по покрива и дефакто към земята отиват поне една дузина проводника.Факт или късмет но на колега с колектор на къща мисля два пъти му гърмяха датчиците а при мен засега нищо.