Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
brum - майстор
Тъй - за тръбите. Тая през която трябва да влиза студената вода стига почти до дънто, на около 5мм над него е, завършва права, без завой. Тази през която излиза топлата вода тръгва най-отгоре на бойлера. Но не е права, а тръгва със завой на 90 градуса. Опитах се да ги понарисувам :) .

Височината на водосъдържателят (вътрешната) е около 26см. Терморегулаторът (зеленото) влиза на дълбочина около 12см (толкова е дълбока тръбата в която влиза). Нагревателят не знам къде се пада.

Т.е. ако бойлера беше за монтаж с тръбите на долу нещата май щяха да са си съвсем на мястото.

Прикачен файл

boiler.jpg
boiler.jpg (8.81 KиБ) Видяна 1515 пъти
zz_stefanov - майстор
Сондата на терморегулатора трябва да слиза почти до дъното. Объркали са го в завода. Сега ако кажеш , че и нагревателя е горе щото и той трябва да стига до дъното, ще се окаже, че са объркали съвсем посоките :)
Ти не загуби ли гаранцията с тая интервенция?
krasi92 - майстор
Как да изберем Българското като още от магазина започват проблемите.
brum - майстор
Предполагам съм загубил гаранцията, но след като в сервиза установиха, че е технически изправен не мисля, че тая гаранция има някаква роля. Като гледам тръбите как са не е проблема само в нагревателят и сондата. Сгъвката на 90 градуса трябва да е на тръбата за студената вода, а не на тръбата за топлата вода. Иначе студената струя ще се "удря" в дъното на бойлера и ще отива директно на горе.
iliya_i - майстор
Май са ти продали водосъдържател, оборудван за монтаж с тръбите надолу, монтиран в кожухза монтаж с тръбите нагоре.
brum написа:
Та като се замисля - винаги има вариант да го монтирам с главата на долу и да си го ползвам така както е. Просто ще ми трябват по-дълги връзки до него и да разменя входа и изхода. Та ще взема да пробвам този вариант
Пробвай и ще се разбере
radius - майстор
Тия от теси нямат ли маркетинг отдел :-D . Да видят колко народ им гледаме сеира, па може и да се самосезират.
Чак ме е срам, че тоя дни ще си купувам техен бойлер ( няма да е за цял отбор :fball: :lol: ).
wanderer - специалист
ако ще ти стане по леко - хвани "теси" па удари с него "светлю шишков". примерно :-D
krasi92 - майстор
До къде я докара дисекцията на бойлерчето-даи някаква информация че ми е доста интересно какво са объркали
nikolovvd - майстор
Стана ясно, че бойлер с долно оттичане е затворен в пластмасовите детайли на бойлер с горно такова. :lol:
brum - майстор
С дисекцията съм до кривата круша :) . 1-2 дни след последното писане в темата се качих до село, монтирах го на обратно и .... не нагря. Най-вероятно не съм закачил някой кабел. Но нямах време да го разглобя и сглобя на ново и оставих нещата за следващият път.

Тази събота най-вероятно ще се кача да си довърша нещата и ще докладвам :) .

Тема "Проблем с 5л бойлер на Теси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: