Мечтата на всяка домакиня
Rumen Iankov - специалист
По принцип това което сте замислили става.Но ще се вдигне нивото на замазката заради наклона на тръбата за мръсна вода. :)
danev_tr - специалист
Скицата която си направила е разбираема но замисъла не е особено удачен, защото не ти остава много място за шкафове, които (вярвай ми) ще са ти необходими. Изработвал съм подобна кухня на по-малка тераса но тогава балкона беше усвоен изцяло без врати стени и пр. Просто отделих терасата със бар плот, който поставих на мястото на настоящата ти стена, вградих фурната и котлните най-във дясно както е при вас, като това ми даде възможност да пусна един ред от така необходимите шкафове в ляво от фурната на който наслагах всичките така желани иноксови тръбички, козерки и лунички за да може изцяло да се подчертае отделянето на кухнята от трапезарията. Мивката и хладилника поставих във ляво на късата страна там където сега е настоящата ви врата, като над тях направих горни шкафове. Между хладилника и бар-плота остана разтояние като за една врата както е при вас. За съжаление не направих снимки.
Здравейте, МОЛЯ ВИ, дайте идея за тераса с размери 3,3м на 1,1м . БЛАГОДАРЯ!
Харалампи - специалист
Ми дай схема и за кой град става въпрос.
vidrata - специален-специалист
KOLIIN има различни варианти за това което искаш .Има 2 начина да си го измислите сами или да се доверите на някой.Но знайте ,че невъзможни неща почти няма.
Ето как го направих аз в къщи.

Прикачен файл

хол.jpg
хол.jpg (74.35 KиБ) Видяна 16719 пъти
masterval - майстор
Няма невъзможни неща, но мивката на балкона за предпочитане да е по близо до стената на бившата кухня.
Най-големия проблем е наклонът - всички го казват. И не е важно разстоянието между старата мивка и новата, а между отходната тръба, която е в банята и новата мивка.

Прикачен файл

усвояване-1.JPG
усвояване-1.JPG (31.17 KиБ) Видяна 12711 пъти
тръбата може да върви и по или в стената докъдето е възможно и само в най късия участък до фи 110 да се вкопае в пода.Аз така направих и нямах грижи с наклона .А за скриване на тръбата знаеш ГК .
danislav_qmghp - напреднал
тръбата за канала не може ли да се избегне , ако през терасата минава тръба за дъждовна вода в единия ъгъл ?
danislav_qmghp написа:
тръбата за канала не може ли да се избегне , ако през терасата минава тръба за дъждовна вода в единия ъгъл ?
Виждал съм и такова решение и хората вече 2 год. нямат проблеми.Но също съм чувал от много колеги ,че не е добре да се прави така-примерно зимата в следствие от това че пускаш вода по малко и за кратко може да се образува ледена тапа по долу от твоя етаж и после знаеш кво следва....... и разни други подобни и не доводи ,но все пак!!
alfman - напреднал
а бе има решения много дори и без да се повдига пода за канал за мръсна вода, дори и място за шкафове. Аз лично нещо подобно направих в Пловдив.Но сигурно госпожата си е решила проблема вече и няма смисъл да се обяснявам..

Тема "Преустройство на балкон в кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: