Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
fichtenweg - специалист
Здравейте,

имаме опасения, че когато ни поставяха вградената структура са пробили много близко до поставените под подовата мазилка 50 мм отходни тръби. В момента структурата е поставена на друго място и още не са поставени плочки на пода. Какви варианти съществуват да се провери дали при пробиването е засегната тръба, като на първо време изключим разкъртване около пробитото място на пода. Мислех си евентуално за проверка с камера за канали, но нямам идея дали може да мине през отвор на сифон. Давайте акъл какво може да се направи.
Последна промяна от fichtenweg на пон юли 28, 2008 3:33 pm, променено общо 2 пъти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не оглеждайте тръбата, а новопробитата дупка. Диаметър и дълбочина? Имате ли достъп до канала на по-долно ниво?
fichtenweg - специалист
Всъщност аз искам да разбера дали е пострадала тръбата - и то дали е пострадала вътрешната стена, ако е засегната само външната малко - тогава не би трябвало да има проблем, нали.

диаметъра на отвора е около 6-7 мм, дълбочината не знам точно. Тръбите под мазилката ние сме си ги поставяли (защото бяха положени пробити) и са непосредствено под нея.

Какво имаш предвид с достъп до канала на по-долното ниво ?!?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
fichtenweg написа:
Всъщност аз искам да разбера дали е пострадала тръбата - и то дали е пострадала вътрешната стена, ако е засегната само външната малко - тогава не би трябвало да има проблем, нали.

диаметъра на отвора е около 6-7 мм, дълбочината не знам точно. Тръбите под мазилката ние сме си ги поставяли (защото бяха положени пробити) и са непосредствено под нея.

Какво имаш предвид с достъп до канала на по-долното ниво ?!?
Пишеш глупости :evil: .
Разбира се, че има проблем ако е пострадала само външната стена на тръбата. Тръбата е изчислена.
Дълбочина се мери като вкараш клечица и после я измериш.
Ако има достъп до по-долно ниво на канала, има някакъв шанс, оцветена вода налята в новия отвор да просмуче и да разберете със сигурност.
plumber - специалист
А като няма плочки какво ти пречи да разкъртиш малко?Нали знаеш къде е мястото на евентуалния пробив?
fichtenweg - специалист
ами писна ми от къртене :sad:, то от 2-3 месеца само това правим - за да направим цялата ВиК система по нашата схема всичко сме изместили, и сега като чуя за къртене ми призлява. Ама пак така ще стане то се е видяло, без къртене няма да се мине, и ако се окаже че тръба е засегната ще се кърти още повече.
rendo - специалист
Слагаш в дупката една клечка за уши до края след това в канала изсипваш 2 чаши червен сок и след 2 мин вадиш клечката ако е червена хващаш боша и почваш ако ли не е червена позваш да псуваш съжалявайки за пропиляния сок :lol: :lol: :lol: :lol: .

Успех
fichtenweg - специалист
след малко ще изпробвам идеята
fichtenweg - специалист
такааа, ето и резултатите:

- дълбочината на отвора беше 25 - 30 мм. Първо пъхнах маркуч в отвора на сифона и отворих крана докрай - така около половин час. Междувременно поставих няколко клечки за уши и те изобщо не се овлажниха. След това внимателно разкъртих пода около отвора за да освободя пластмасовия дюбел. За късмет стената на отвора е на около 4-5 мм от тръбата и тя изобщо не е засегната.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Паниката е голяма работа, а. :-D

Тема "изграждане на корито за душа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: