Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gnt69 - майстор
Avas_co - майстор
Ами, то като се събирахме тая кутия си я носех, но ти явно не си и обърнал внимание.
Пък дали са намираеми, не съм аз тоя, който ще каже, явно не им е от много продаваемите продукти, че отне време да ми я доставят и за това казвам, че ми я намериха, той и Георги май беше изненадан от тая кутия, какво представлява.
gnt69 написа:
Такава кутия ли.

http://olx.bg/ad/kutiya-termos-za-sahra ... 5Y2wm.html :partyman:
Хм, баш същата е.
Но до мен цената беше по-добра.
gnt69 - майстор
В алито ги дават по 12 евро.
gogo7777 - майстор
Гога, така обяснено за електродите, вече нещата придобиват смисъл, че последно се беше изказал доста неясно и излизаше, все едно не е никак добре да си сушиш електродите.
Аз пак твърдя, че безпричинното сушене на електродите не е добре. Забравих да спомена, че целулозни, рутил-целулозни, кисели и рутил-кисели електроди НЕ се сушат по никакви причини. Те трябва да съдържат известно количество влага.
Avas_co - майстор
Ми, ОК.
Но с доставката колко ще излезне, да не е и над тия 30 лева ?
Сега, че кутията е китайска е ясно, каква да е ?
За мен кутията е добра, и смятам, че цената в Бг и на 30 лева да е, ще дойде по-надолу от тая в Алиекспрес, като си платиш доставката.
gnt69 - майстор
http://www.aliexpress.com/w/wholesale-W ... +Container

Доставката безплатна. Само че след 1 месец. :partyman:
Avas_co - майстор
gnt69 написа:
http://www.aliexpress.com/w/wholesale-W ... +Container

Доставката безплатна. Само че след 1 месец. :partyman:
Супер, ама тия кутии не са баш такива, като ги гледам са си само пластмаса, нищо общо.
Гога, тоя спор можеш да го водиш с някой по-компетентен от мен.
Аз лично се доверявам, на това, което пише на кутията, пък за тия по-спешъл електроди гледам, че има разни вак пакове, на които е упоменато, за колко време трябва да се употребят, та май-май си прав.
gnt69 - майстор
Прав си няма го желязото и са по малки.
agj - майстор
Вижте сега момчета ,аз изключително рядко се съгласявам с Гогата но ето това:
gogo7777 написа:
Ако видимо електродите не са влажни не ги сушете....разлика от изсушен и не изсушен електрод при заварка има, но тя се вижда само на рентгеновата снимка и едва ли касае домашният майстор :wink:
Ако правилно съхранявате електродите, няма причина да ги сушите преди заваряване.
...ми хареса ,и съм напълно съгласен с неговото мнение !
Така че термосчето може да се ползва за правилно съхраняване на електродите! :)
koveslav - майстор
Единственото което правя по въпроса с влагата е да съхранявам и да пренасям електродите правилно.Всичко друго относно сушенето,поне касаещото аматьорското заваряване с популярните видове базични и рутилови електроди и според мен също е пълен т..ш..к.
Последна промяна от koveslav на нед май 29, 2016 10:56 pm, променено общо 1 път.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: