Най - вълнуващия въпрос зимно време.
crez - майстор
Ей дървения философ си е дървен. :lol:
Chefo77 - майстор
crez написа:
А най-интересното е, че той централно парно няма и не ползва :lol: :lol:
saraneron - специалист
Случайно чух на женския пазар ,че продават едни ,,специални,, доработени икономични радиатори за теца с глидери!Ама 4-5 от средните глидери там където се слага ,РАЗПРЕДЕЛЯТЕЛЯ,,били конструктивно запушени ....... е, неможах да чуя докрая , колко са икономични!Дали е вярно или само слух?Женска му работа!
torbalan - Дървен философ
crez написа:
И с кое точно от казаното от мен не си съгласен?

Че то има наредби, по които топлинните счетоводители работят... Но крезчо писател... крезчо, не читател...
Chefo77 написа:
crez написа:
А най-интересното е, че той централно парно няма и не ползва :lol: :lol:
Онуфрии, от пет годишен до преди пет години съм живял само в панелки с централно парно... Нагледал съм се...

Верно е, че не искам повече да го виждам :)

И земи се отпусни, че нещо си се пренавил :)

Ако с нещо от написаното от мен не си съгласен, виж това дето писах по-горе на крезчо... :)
saraneron написа:
Случайно чух на женския пазар ,че продават едни ,,специални,, доработени икономични радиатори за теца с глидери!Ама 4-5 от средните глидери там където се слага ,РАЗПРЕДЕЛЯТЕЛЯ,,били конструктивно запушени ....... е, неможах да чуя докрая , колко са икономични!Дали е вярно или само слух?Женска му работа!
Чисто технически погледнато - не е невъзможно да се направят такива. Но има далеч по-евтини методи за крадене от комшиите...

Виждал съм да слагат елемент на Пелтие на гърба на "топломера". Въпросния елемент охлажда "топломера" и той не отчита нищо...

Виждал съм да охлаждат "топломера" с мокар парцал, също върши работа. В комбинация с вентилатор насочен така, че да духа от долу нагоре в радиатора, "топломера" пак практически не отчита нищо...

Виждал съм да сменят целия радиатор с такъв, дето няма "топломер". Сам се досети колко ще отчете...

Виждал съм подово, което е свързано последователно на радиатора, дето има "топломер". Подовото работи на 40 градуса максимум. Досети се колко ще отчете "топломера" :)

Изобщо, народа е доста изобретателен... :)
Zoro5 - специалист
torbalan написа:
...Изобщо, народа е доста изобретателен... :)
А управниците и те не падат по-долу - виж какви "топломери" измислиха за радиаторите, че си ги и заковаха в закона. А народа плаща с мисълта ,че го "мерят". Мерят, но не топлото, ами балъците. :lol:
kozl - майстор
Вместо да се помпаш предложи по-добър начин на разпределение. Че и темата не беше за това, което стана.
Било измислено от управниците. По-точно прекопирано и приложено. Га че ли разпределителите са прозведени у нас. Ами в наша сграда сме с топломери. Само че като няма централен разпределителен колектор за жилището или входа на топлоносителя е на няколко места и се налага да се инсталират по няколко топломера. И като се има в предвид, че топломерите са с цени 250 - 350 лв. и да кажем по 75 през 10 г. за обслужване и народа предпочита разпределители, а после управниците му криви. Помпайте се против правилата, ред да няма. Всички ставаме за тарикати. Плюй управниците и бъркай в чуждия джоб :shock:
Аве Торбалане много си виждал, аз само съм чувал :shock: И като видя толкоз шмекерии що стори? Кво като си виждал. Е те тука у нашата ЕС един го хванах да преточва топлата вода в студената и веднага ОС. Ма ората ем искат ред, ем не им стиска. Размина му се наказанието. Са нели е демокризация ко да го паиш :?
Се управниците виновни , а ние невинните овчици с нрави лисичи и много изобретателни как да се пре :проба:
andy_forresite - майстор
Предлагам да прекратите този разговор, защото разваля настроението и излишно натоварва психиката. Моля ви само да не ме мразите много за това :) .

Тема "Високи и къси или ниски и дълги радиатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: