Всички въпроси за вилата.
tuninghuman - специалист
емо .. при теб буквално е "коренно различно" . аз мисля да поровя още малко за косачките и да се мятам например на тоя Бош 320
emil_v r - майстор
Този Бош- твоят има дизайна на Пистов мотор Сузуки !
Глей....,глей кво прави силата на ЩИИИЛ ! :-D
Зверски рев , 8000 оборота , и всичко това го държа с една ръка , виж сянката ми държа фотоапарата с другата ръка!
Дъх на бензин + терпентин+газолииин :-D
http://vbox7.com/play:a79aa166
:-D :-D :feuer:

Прикачен файл

DSC05082333.jpg
DSC05082333.jpg (240.5 KиБ) Видяна 6510 пъти
Стефан - майстор
Емо, сериозно ти казвам, не си играй с огъня. В момента се кефиш на тая самоделка, но сигурно предполагаш какво оръжие е :? Вземи предпазни мерки, за да не съжаляваш после.
hygro - майстор
Стефан е прав - само въпрос на време е да се появи пукнатина...
emil_v r - майстор
Дискът съм го донесъл от Германия , Солинген е.
Рязал съм с него 8год докато се изтри , при оформянето му проверих стоманата , не е крехка а се огъва .
На косачката не е натоварен и 1/100 нито термично , нито механично .
При удар в камък поради оборотите не удря един зъб , а жули само периферията както е рязал досега .
Изглежда действам веселяшки , но съм го обмислил и консултирал със специалист по метали, + хора които ремонтират и работят с
Хускварна косачки.
Все пак въпреки ,че не съм мн. съгласен с вас Хигро и Стефане , благодаря , ще ви зачета мнението ,и ще сложа метален предпазител .
За сведение на Нул ,установих ,че двигателят се товари с диска мн, по- малко отколкото с кордата , десет пъти заора в пръстта , спира принудително ( то и с кордата става често) , леко и пъргаво набира обороти .
Не хвърля и цапа дрехите както с корда (там къса от копривата и тревата тресчици 2-3мм. които се наслояват в една мазна зелена каша по предп.
Диска реже всичко с мн. по-малко усилие , с по- малко газ +газолин :-D ,на снимката се вижда как е отрязано клонче , дебела коприва и камъка.
Не се усеща никакво биене и дисбаланс , държи се с една ръка :-D

:devil: При опит за неграмотно повторение и с друг диск , други шайби , др.диаметър , др. форма , балансиране , най- малката неграмотност ще вземе главата или крака на някой .
Затова на снимката съм писал '' не прави това у дома :) "
DB7 - напреднал
Аз веднъж случайно отрязах едно по-дебело дръвче около 3см и още няколко нарочно иначе храстите ги режа без да се замислям... emil_v r, с твойта косачка май не трябва да експериментираш много. :roll: :)
emil_v r - майстор
Някой може ли да даде съвет , как аджеба ,
да заточа последният см. от ножовете на диска ?
сега са "орта будала " с ъглошлайфа , но не са подострени до край понеже ъгл. ги прегрява и разкалява .
Трябва голям ръчен шмиргел с водно охл. , но нЕмам .
Направи ми лошо впечатл. професионалните майст. от Хускварна ги точат на обикн. шмиргел , след което разкаленият ръб държи до първият допир с пръстта ,
и отиваш отново на точене.
Стефан - майстор
emil_v r написа:
Някой може ли да даде съвет , как аджеба ,
да заточа последният см. от ножовете на диска ?
сега са "орта будала " с ъглошлайфа , но не са подострени до край понеже ъгл. ги прегрява и разкалява .
Лесна работа. Пълниш ваната в банята с хладка вода, без шампоан. Потопяваш диска но около 10,5 см под нивото, бъркаш с малък ъглошлайф, и заточваш. Имаш перфектно охлаждане, а и ако прегрее върха от диска, ще се самозакали от водата. :lol: :lol:
emil_v r - майстор
Понеже стана дума за каляване и заточване на стомана , на някой ще му е интересно може би да види тва ,- въпреки че снимките са мн. орязани .

Как са заточили и калили шкарпелите майсторята преди 2,5 х.год.
си личи по тия снимки от гр. на Севт-трети .
Обработваният матриал е сиенит (като гранит ) , тва е 'моноблок '' 60 тона . + капак 15тона .
Вижте следите от секачите на втората снимка.
Мн. по- добре беше развита темата в сайта на Профи строй , който така скапахте с мерак .
Който го скапа така и не създаде нищо друго естествено , поне отървахте бедният клиент от този мегазлодей Пр.стр.(да не викаме гявола :-D )

Първата снимка вижте изпълнение в/у мрамор (вероятно Тополовградски )
единственият инструмент с който може да се изпълни тва са няколко вида шкарпели , които сега фирма Бош може саамо да мечтае .
трябва да са остри като бръснач , вижте фризовете , вижте дълбокият релеф , вижте плоскостите с кръглите орнаменти .

Прикачен файл

DSC04988.JPG
DSC04988.JPG (223.28 KиБ) Видяна 5878 пъти

Прикачен файл

DSC04985.JPG
DSC04985.JPG (157.59 KиБ) Видяна 5878 пъти

Прикачен файл

DSC04994.JPG
DSC04994.JPG (153.9 KиБ) Видяна 5878 пъти
emil_v r - майстор
Стефан написа:
emil_v r написа:

Лесна работа. Пълниш ваната в банята с хладка вода, без шампоан. Потопяваш диска но около 10,5 см под нивото, бъркаш с малък ъглошлайф, и заточваш. Имаш перфектно охлаждане, а и ако прегрее върха от диска, ще се самозакали от водата. :lol: :lol:
Машшала! Ашколсун ,Джингиби !
И кой аджеба ,ще държи диска под водата , освен некоя тъпа блондинка?
Ай по- сериозно моля , че и без тва не съм виждал жена от 2 дена ,
та , та ,та взех да си мисля какво ли не. :evil:

Тема "Моторни косачки - начин на работа ,съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: