Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Lisko - майстор
Ясно, но така както аз разбирам нещата - това което искаш не им влиза в работата.

Като се казва че осъществяват защита се има предвид че като ти дадат патент ти ще си защитен други (в България) да не произвеждат изобретението.
Което е тривиално, очевидно и т.н.

Ти обаче искаш да сигнализират на Американското ведомство да не дава патент на ония, за нещо което не е ново.
Е, аз казвам че (за съжаление) това не им влиза в работата на нашите.
mladomo - специалист
Виж ако в правилника за МВР е написано, че отганите на МВР осъществяват закрила на гражданите от посегателство , а МВР документира претъпленията в папки това защита от посегателство ли е ?
- Айде намери ми в сайта какви са задъженията на това ведомство ... пише за корупция , да подобрят кофедициалността ама какво да правят не пише
Поредната институция хрантутник на държавна издръжка без ползи , далавери с марки единствено и никакъв интерес за защита на интелектуалния труд на тази държава.
И като цяло не искам да ми отговаряш имаш си мнение не ме вълнува , а и моето мнение също не променя нищо.
alien - специалист
по скоро поредния вечно прецакан и недоволен гаражен "изобретател"
казвам поредния, защото това е често срещано явление
все някой друг им е виновен за невежеството
тези неща се учат в училище, още в средното образование има предмети в които се споменават авторските права (не си спомням как се казваше предмета)
но на тия "изобретатели" както им липсват основни знания по физика така липсват и по авторско право, дори има такива които си мислят че щом е патентовано значи е нещо гарантирано работещо, и после пак някой друг крив....

патентно ведомство те защитава само в съда и само ако ти самия заведеш дело срещу някой, като защитата му се явява само в това да покаже и гарантира дата на твоя патент и платени такси, като защитата е само за съответната държава
но това не изключва възможността някой друг да покаже друг патент съдържащ същата идея но с по ранна дата
или пък съда да прецени че в идеята няма нищо ново а е просто алабаланици за нещо съществуващо и добре известно от преди датата на регистрация на патента, с което патента просто отпада
но това са неща за които трябват адвокати и много пари
само да вметна - всевъзможни адвокати по света по всякакви въпроси работят на принципа "но уин но фий" (не плащаш ако не спечелим) само адвокатите за авторски права не работят така, искат си парата предварително
което ще рече че никой от тях не е убеден за развитието на случая....

и въпреки че е рядко полезна материя за обикновения човек, все пак никой не спира гаражните "изобретатели" да се пообразоват малко, както за авторско право така и елементарна физика преди да започнат да гърмят из интернет с "великите" си "изобретения" и как им ги били откраднали....
Lisko - майстор
То в конкретния случай и да си образован - все тая - просто ще знаеш да не се нервиш.

Аз да питам за втори път, че ми стана интересно - кое е новото в зъбните колела и защо точно тия са толкова подходящи?
angelfilev - специалист
Lisko написа:
То в конкретния случай и да си образован - все тая - просто ще знаеш да не се нервиш.

Аз да питам за втори път, че ми стана интересно - кое е новото в зъбните колела и защо точно тия са толкова подходящи?
Донякъде има отговор на въпроса ти. Не е имал модулни фрези, а наличният палцев фрезер не може да обходи изцяло еволвентния контур.
Да се постигне новост не е трудно, всяка измишльотина може да е нова. Трудно е да се покаже, че е по-ефективна. В случая да се покаже, че при равномерно въртене на водещото колело и водимото се върти равномерно, както е при еволвентните зацепвания.
Интересно е да разберем с какви уреди и методики е установено, че новото зацепване е с по-висок КПД от известните?
mladomo - специалист
Мисля че един неграмотен гаражен специалист създаващ ЦНЦ софтуер не бива да влиза в спор със специалисти от високо ниво по форумите , а просто да покаже глупавите си идеии да му се посмеят.
Когато изведете математическа формула чертаеща зъбно колело и формата на отъркаляна на зъба так че да съвпада с другия ,след това направите собствена програма командваща притерпорта управляващ цнц фреза за да въведете тази формула за да ви изреже тези колела , вероятно ще може да се наречете гаражен специалист и ще поспоря с вас с удоволствие .

Мога само да пожелая успех на сайта .. тая политика да обиждате хората за да извлечете информация ми е малко долна и не мисля да участвам повече
Lisko - майстор
Съжалявам ако друг ви е обидил, но аз не съм. И тъй като не съм спец, питам за да разбера.
alien - специалист
видовете зъбни колела, описване на еволвентната крива, подрязването при прекалено малък брой зъби, и това се учи още в техникумите, не е космическа наука, учи се и се дават курсови проекти, изчисляване, оразмеряване, чертеж, всеки един завършил механо техникум е правил по няколко такива проекти докато завърши, и така всяка година излизат по няколко такива паралелки от всеко едно механо, така, че не е нещо уникално като умение
програмирането за цнц беше малко куцо, т.е. техническата база куцаше, струга го гледахме само от далеч, иначе на дъска с тебешир сме писали много програми, и за мое голямо учудване сега виждам че са били работещи
за сметка на лошата база която имат училищата сега пък всеки завършил механо техникум може да си спретне едно цнц без много усилия, ей така занимавка за уикенда, така, че и това не е нещо кой знае какво, виж, преди 15 години цнц в къщи си беше голема раута

на фона на всички пропуснати уроци в училище да търсиш още по голям балък с пари който да ахне и да кихне сухо.... няма как да стане, ако има пари значи не е чак такъв балък

P.S. не се притеснявай, кадърен човек който може да пистигне нещо с намерена информация няма какво да извлече от теб, нищо, съвсем, спи спокойно

Тема "вятърна турбина с летящи крила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: