• 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
Зидане с огнеупорни тухли също е добро решение. Миналата година ми изпаднаха без пари над 300 бр тухли втора ръка и бях решил с тях да зидам огнището под виадруса. В крайна сметка го направих от винкел 70х70 и 3 мм ламарина, а тухлите останаха за друг проект.

Предимството на шамота е, че акумулира топлина и процеса на горене се подобрява.
filmatoplo - майстор
:) Ако аз не съм отговорил ,то е че съм доста зает ,освен отоплението имам куп др неща.все пак 0886205006.
andro440 - майстор
filmatoplo написа:
:) Ако аз не съм отговорил ,то е че съм доста зает ,освен отоплението имам куп др неща.все пак 0886205006.

blagodarq -вече взех собствено решение !
Бай Гого - специалист
Днес поработихме малко..
Докато се накумим,от нема време,ще ръждяса материала.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Тази чака доста време, един приятел да си купи вентилатор..

Изображение

И едно листогибче по руски стандарт..

Изображение

Изображение

Изображение

Утре продължаваме..
andro440 - майстор
туй нещу ,на снимката горелка ли е или реклама на абкант ? и таз горелка може ли да фърля огъньо на горе а не напред ? и каква е файдата от спестената една спирала ?
lz2skt - специалист
За някои котли в зависимост от конструктивните особенности е по-добре огънят на горелката да бие напред.За хубави пелети може и без вътрешен шнек .
Бай Гого - специалист
Малко остана..Да се надявам,в неделя да палим..

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Бай Гого - специалист
Приключих...
Остава да тествам,къ ша работи..Ако се опита да ме разочарова,Надин е близо.

Изображение

Изображение

Изображение
Бат Диди - специалист
Здравей.

Желая ти успех Бай Гого.Ще стане.
Хайде слеващата да е със самопочистване, кантар, инфрачервена камера и Wi-Fi. Да ги изпреварим западняците или ... поне поляците.
filmatoplo - майстор
Мяса кат нова бе Бате :) , относно решетката все си мисля че отпред в долния край трябва да има една полусфера която запушва отворчето под нея ,така въздуха ще напира нагоре през отворите на решетката ,иначе ще се запушват бързо .мое мнение .По принцип в тази тръба се вкарва друга тръба с отстояние около сант и половина между двете,вътрешната тръба се нарушава в долния край както твоята решетка,освен тези отвори се прави един ред отворчето баш накрая на тръбата да снабдява с въздух пламъка преди да се покаже .Предния край между тръбите е запушен пак въздух да напира само през отворите ,то въздух си минава и през тръбата в задния край пак има отвори както при Грейко ,Фероли ,Бимакс и др.Каква запалка си и сложил и управление.Чакаме запалване :) .
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: