• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
chapara - майстор
Не е.
radius - майстор
Струва ми се, че наклона трябваше да е като обърната правилна четириъгълна пирамида с връх сифона, а сега какви ще са тези плочки, които да лягат по този ротационен параболоид :wink:
chapara - майстор
radius написа:
Струва ми се, че наклона трябваше да е като обърната правилна четириъгълна пирамида с връх сифона, а сега какви ще са тези плочки, които да лягат по този ротационен параболоид :wink:

:lol: :-D това е истина и е много яко :supz:
VLADO66 - майстор
Паралао...хм...оплете ми се езика ама нищо.Лошото е че ще отиде повече лепило :)
nikolovvd - майстор
Някой могат да изкривяват плочките без да ги чупят. :)
Проблем създава хиперболичния параболоид. :lol:
zack - специалист
radius написа:
:? Хубаво се ебавате с мен, ама знаете ли каква геометрична фигура трябва да е основата, за да имате правилна пирамида?
Как точно построявате правилна пирамида с основа правоъгълник? Някой друг да се изгъбарка с мен, вместо да ми даде съвет?

Иначе, там където е душа е точно пирамида :drinkers: На снимката леко си личат четирите майки, по които е правен наклона :drinkers:
Изображение
nikolov333 - майстор
Свърши вече, при готова замазка няма, как да се даде съвет освен да се подлъжат плочките с по-дебел слой лепило.. Аз ти казах, че ще хапят плочките с тези наклони, но преди да пуснеш снимките със готовата замазка, не се виждаше,че ще са в две посоки и аз поне не видях, че ще има и втори сифон.. Нормално е да не го предвидиш, като не си редил плочки никога, затова ти казах, че е по-добре майстора да си прави замазката. Мисля, че не е фатално все още, но трябва да се прецени на место как са наклоните за да се прецени как да се редят и какъв размер да са плочките, защото зависи от тях, как ще се залъжат наклоните..и от майстора де. Мен лично ме притеснява най-много, колко голяма е гърбицата, която се получава на синята черта която си дал на снимката с наклоните които са в жълто. Там просто няма как да я залъжеш плочката освен с рязане..или да ти ги огъне chapara.. :drinkers:
Последна промяна от nikolov333 на пет юни 03, 2016 11:32 pm, променено общо 2 пъти.
chapara - майстор
Нъ снимката си личат точно 6 бр. "майки" :-D Кат почнеш плочките ша се сетиш кой за какво се ебава :roll: :wink:
zack - специалист
nikolov333 написа:
Мен лично ме притеснява най-много, колко голяма е гърбицата, която се получава на синята черта която си дал на снимката ...
На мястото на синята черта ще има прагче. Как ще го направя още не съм решил. Върху него ще има стъкла, които ще отделят мократа част на помещението.
Т.е. там няма да се налага огъване на плочки и т.н. Затова и направих така наклоните. Все някак ще ги наредя тия плочки!
chapara написа:
Нъ снимката си личат точно 6 бр. "майки" :-D Кат почнеш плочките ша се сетиш кой за какво се ебава :roll: :wink:
Колкото до майките, точно 4 са си в тази част на помещението, за другата се виждат, че са два пъти повече :-D
Ще ги почна и ще ги свърша :? все някак :partyman:
nikolov333 - майстор
Добре е да помислиш с какъв формат и размер плочки, ще е най-лесно да се залъже наклона, когато ги избираш. Има квадратни и правоъгълни, но задължително ги редете с фуга, за да загладите разминаването в ъглите им с фугинала.. Мисля, че е добре да са по-малък формат. :idea:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Питане за замазка в баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: