• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Ел. инструментите. Консумативи.
bigdragon - майстор
koveslav - майстор
bigdragon написа:
Пила убийца - Резачка убиец...
До къде може да я докарате с китайчетата...

Дано езика не ви е много чужд.
И Още
Подобни изцепки съм виждал и с Хуск и с Щил,не само с китайци.Съединители,които отдавна са без пружини,маркови машини отдавна работещи само на смукач,неработещи маслени помпи и съответно мазане на веригата от време на време с шише.....Като гледаш такива изцепки с техника винаги се сещай за онази сентенция за разликата между интелекта и простотията:"Интелекта винаги има някаква граница,докато простотията е абсолютно безгранична...."
keymaker - специалист
В събота правих една хускварна с ''модерно мазане (режеш едно-две-три, дръвца и топиш в паница с масло)'' ,защото стопанина И е антистопанин. Наливал масло и никога не чистил резервоара за масло естествено по нашите ширини продават масло в шишета от мин.вода ,фанта ,кола и каквото още се сетите ама като наливат в ''прясно'' измити(не е сигурно) шишета ,а маслото с водата прави една водно-маслена емулсия та тя запушила филтърчето и нашия си праска 2г. с модерно мазане. И ме учуди как тая помпичка за 2г.( около 200куб.м.дърва) е още здрава ,като е бачкала на сухо. Явно инженерите са помислили и за някаква дуракоустойчивост . :?
pansim - майстор
И така, както бях обещал - кратък отзив за новата ми придобивка Маккълък 340 :)
Днес я тествах, на около 1 кубик дърва.
Първи впечатления, строго положителни.
Машината пали с лекота и работи спокойно и устойчиво на празен ход. При подаване на газ се форсира подобаващо без замисляне и заглъхване /разбира се като позагрее леко/
Рязането се оказа много приятно и за мое учудване машината въобще не е толкова слаба колкото си мислех. Определено съм доволен от работата на 34 кубиковото двигателче!!!
Лека спрямо досегашната ми китайка. За домашна употреба е подходящ модел, и съм доволен от избора си.

В заключение искам да изкажа благодарност на Драгозов от който взех машината за подаръците които ми направи и определено искам да го препоръчам като коректен търговец, на всеки, който има нужда от подобен вид техника!!! :partyman:
koveslav - майстор
pansim написа:
И така, както бях обещал - кратък отзив за новата ми придобивка Маккълък 340 :)
Днес я тествах, на около 1 кубик дърва.
Първи впечатления, строго положителни.
Машината пали с лекота и работи спокойно и устойчиво на празен ход. При подаване на газ се форсира подобаващо без замисляне и заглъхване /разбира се като позагрее леко/
Рязането се оказа много приятно и за мое учудване машината въобще не е толкова слаба колкото си мислех. Определено съм доволен от работата на 34 кубиковото двигателче!!!
Лека спрямо досегашната ми китайка. За домашна употреба е подходящ модел, и съм доволен от избора си.

В заключение искам да изкажа благодарност на Драгозов от който взех машината за подаръците които ми направи и определено искам да го препоръчам като коректен търговец, на всеки, който има нужда от подобен вид техника!!! :partyman:
Пази само от прегряване и от тъпа верига,също свързана с прегряването.И това с веригата важи в много по-голяма степен за всяка малка машина отколкото за голямата.Аз след като приключих заниманията с рязането на мен също си оставих 34куб. модел Partner 351 от старото производство.Колкото да ми де намира и бензинова машина.До сега не ме е подлъгала като машина и не съм се съобразявал с максималната дебелина на рязаните дърва.След всеки по-сериозен напън на особено дебели дърва обаче я оставям да поизстине.При дебелини до 20-25см на веднъж режа до 1,5 куб.,после почвам да цепя и прибирам,през това време тя изстива.Винаги съм я ползвал с перфектно заточени вериги. Честита покупка и безпроблемно ползване! :partyman:
ПП И един съвет от препатил колега- наблягай повече на поялника и занаята,не се хвърляй много-много на дървата.Знам че не си тръгнал да практикуваш това,но рязането на дърва по принцип,а още повече с бензинова машина в ръце е едно от най-вредните занимания.Гледай после да улучваш пътечките на платките :rolleyes:
pansim - майстор
За съвета - благодаря. Дърва режа само за себе си и то в минимални количества. По 3-4куб на година. Другото за което ми трябва машинката е кастрене на клони, ама това е веднъж на две години.
Та затова си взех и малка машинка. При мен няма никакъв шанс за прегряване. Просто няма от какво :)
giovanni - помощник
Здравейте, колеги след близо месец и половина четене,дискутиране и лутане най-накрая се сдобих с моторен трион който е по-джоба ми и е със спецификации които покриват напълно критериите ми. Искам да изкажа много големи благодарности на колегата Калоян Драгозов и екипа с който работи, отлични професионалисти и истински търговци =D> . Благодарности има и към всички вас които участвахте в дискусията. Е сега е редно да споделя и какво си купих май :-D Вече съм горд собственик на Husqvarna 455 Rancher :supz: и покрай моторния трион се сдобих и с една мотофреза WM 500 :-D отново с помощта на dragozow и екипа му :) . Още в събота вечерта ще мога да споделя с вас първите си впечатления от новите придобивки :yawinkle:
iivanov - майстор
Честито и внимавай - това не реже , а къса месо !
dragozow - майстор
giovanni написа:
Здравейте, колеги след близо месец и половина четене,дискутиране и лутане най-накрая се сдобих с моторен трион който е по-джоба ми и е със спецификации които покриват напълно критериите ми. Искам да изкажа много големи благодарности на колегата Калоян Драгозов и екипа с който работи, отлични професионалисти и истински търговци =D> . Благодарности има и към всички вас които участвахте в дискусията. Е сега е редно да споделя и какво си купих май :-D Вече съм горд собственик на Husqvarna 455 Rancher :supz: и покрай моторния трион се сдобих и с една мотофреза WM 500 :-D отново с помощта на dragozow и екипа му :) . Още в събота вечерта ще мога да споделя с вас първите си впечатления от новите придобивки :yawinkle:
Пожелавам ти да те радват машините. Съжалявам че не бях там, но имам разни други задачи напоследък и се заседявам малко в магазина.
pansim - майстор
giovanni написа:
Вече съм горд собственик на Husqvarna 455 Rancher
Честито!
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Тема "Предстояща покупка на бензинов моторен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: