Мечтата на всяка домакиня
Здравейте
Много съм зле с тия работи,и затова може да ви се види
малко странен въпросът ми.
Значи купих си аспиратор,купих и гъвкав въздуховод(Ф120).
Какво още ще ми трябва за да изведа тръбата извън стената.
Пробил съм дупка,но нямам идея какво да правя по нататък.
Според мен трябва да взема тръба около 25см.която да зазидам в стената
и в която да влезе въздуховодът отвътре а отвън на края на тръбата да поставя някаква клапа която да спира въздухът отвън за към навътре.
Може ли някой да ме насочи какво да направя. :idea:
Благодаря предварително
miroslav_kn - специалист
Пробиваш дупка в стената за да влезе въздуховода и го вкарваш да е наравно със стената отвън. Между стената и въздуховода пръскаш с монтажна пяна а от външната страна монтираш ПВЦ решетка за да не влизат птици и др.твари. Мисля дори, че имаше такива с клапи които се затварят когато не работи абсорбатора, но дори и да не намериш такава мисля че всеки абсорбатор си има клапа на изхода за въздуховода.
"Какво още ще ми трябва за да изведа тръбата извън стената."

В неделя правих точно това на балкона.
Ето резултата:
от вътре
Изображение
от вън
Изображение
Да ме прощавате за пръстчето, но живея на 9-ти етаж и ме е страх да се подавам доста навън. :-D

Тръба Ф100 и коляно за този рамер. Закупих ги от Б******ж, май бяха в секция "Електричество". Точно при абсурбаторите.

Аз имам други въпроси свързани с абсурбаторите.
Предстой ми да купувам, а не знам какво да гледам.
Какви да са филтрите?
Как се избира мощността?
:?
Благодаря и на двамата.Днес мисля да го направя.
А по въпроса за абсорбаторите не мога да изкажа мнение защото все още не съм го монтирал моя.Аз взех някаква куча марка за 90лв.не много мощен,защото фактически аз усвоявам балкон и не ми е нужен много силен абсорбатор(дано да върши някаква работа,но това ще се разбере като го включа) :wink:
Още веднъж благодаря
shadowman - майстор
Колкото по-мощен толкова по-добре, има си степени и ако 3-та ти е доста работиш на 2-ра. Това, че усвояваш балкона не значи че парите от готвенето ще са по малко, а когато аспиратора е по-слаб и изсмуче примерно 60% от тях останалите 40% се просмукват в най близкоя шкаф и след време започва да се надува. И за последно да кажа, като изведеш въздуховода навън му сложи една вентилационна решетка (10-на пари), като включеш аспиратора се отварят капаците (катп шлюзаи), а като изключиш се затварят и няма да влизат бубулечки и други. Под други да се разбира птици които си правят гнезда или дори мишки (ако живеш в къща) щото и такива неща съм чувал.
shadowman написа:
Колкото по-мощен толкова по-добре, има си степени и ако 3-та ти е доста работиш на 2-ра. Това, че усвояваш балкона не значи че парите от готвенето ще са по малко, а когато аспиратора е по-слаб и изсмуче примерно 60% от тях останалите 40% се просмукват в най близкоя шкаф и след време започва да се надува. И за последно да кажа, като изведеш въздуховода навън му сложи една вентилационна решетка (10-на пари), като включеш аспиратора се отварят капаците (катп шлюзаи), а като изключиш се затварят и няма да влизат бубулечки и други. Под други да се разбира птици които си правят гнезда или дори мишки (ако живеш в къща) щото и такива неща съм чувал.
Еми 3-ти ден търся такава вентилационна решетка,а също така и PVC дъга и никъде няма Ф120 - навсякъде ми дават Ф110 което мене не ме устройва
Има ли някой няква идея
shadowman - майстор
Отиваш в Практикер или нещо подобно и търсиш тези неща които ги има на снимките, не търси сива тръба за канализация (примерно).
ktamara - специалист
Отиваш в някоя железария и си купуваш тръба за канализация Ф110, за съжаление Ф120 няма, има Ф125, но на малко места. Намираш си някакъв преходник от 120 на 110 и си готов. Успех
shadowman - майстор
ktamara написа:
Отиваш в някоя железария и си купуваш тръба за канализация Ф110, за съжаление Ф120 няма, има Ф125, но на малко места. Намираш си някакъв преходник от 120 на 110 и си готов. Успех
Айди нема нужда, топлата вода е вече измислена.

Тема "Аспиратор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: