• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
VLADO66 - майстор
За тази система ли питаш http://www.tashev-galving.com/040+RUB+7 ... 0%BA%D1%82
Тя няма да ти оправи наклоните ако сбъркаш
zack - специалист
Идеята ми е, стените са прави. Ако изкарам първия ред перфектно и проверя с дългия нивелир, че до тавана разстоянието ми е еднакво,
мога да карам следващите плочки нагоре много по-бързо и лесно. И така е по-сигурно, че ще направя прави плочки и стени? Или греша? :partyman:
chapara - майстор
zack написа:
Или греша? :partyman:
Не грешиш, така се и прави :roll:
maleeeestrax - специалист
Плочки на стената се лепят от втория ред като се подпират с мастари а първия ред се реже според наклоните.Взимаш най-ниската точка и там оставяш място колкото е висока една плочка плюс фугите и си нивелираш мастари на стената и редиш.А по повод колите и майсторите интересно ако на дай боже получиш апандисит или си строшиш крак как се справяш сам? :rock:
zack - специалист
Ясно ми е, че първият ред всъщност е втори. :drinkers:

Относно лекарите, откакто направиха ненужна операция на близък в София, бих препоръчал на всеки ако се наложи(да не се налага),
да ползва услугите на гръцки/турски болници, където работят и много българи! Но това е друга тема!

И все пак, някой ползвал ли е такава система за нивелация, ще ми е много интересно :? :drinkers:
nikolov333 - майстор
Ако сте отвесирали добре стените и ако започнеш правилно първия/втори ред като спазваш предписанията за разбъркване на лепилото за плочките, ще ти трябва само подходящ гребен за разнасяне на лепилото, гумен чук и малко усет за равномерното им притискане към стената, което разбира се, се получава с практиката. Другото важно според мен е, да се прави една стена на цяло за един ден, тъй като при довършване на другия ден се получават разминавания в нивата на плочките, поради лекото придърпване след изсъхване на лепилото, а това не стои добре, особено ако плочките са калибровани и се редят без фуги.. Забелязал съм, че това придърпване, зависи от количеството вода при приготвянето на разтвора и от дебелината на слоя лепило който нанасяте..при по-дебел слой по-рядко лепило сякаш има по-голямо"придърпване", което може да бъде до 1-2мм..
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yskQpOKSNkc[/youtube]
maleeeestrax - специалист
Чичката от клипчето нареди около 1.5м2 за 6 мин. значи на час реди 15м2. С други думи ако не почива за една работна смяна прави 6-7 бани.Евалаааа. :rock:
tdk 71 - специалист
сири имат такава система за нивелация
Изи левъл се казва
Но както казаха колегите горе за баня е излишно
Ползва се за голям размер плочи които трябва да се лепят на много лепило най вече за да се нване нивото на паркета
В моя случай между 2.5 и 3 см
Но не нивелира просто изравнява 4-те ръба на едно ниво
vgeorgiev - специалист
zack написа:
...Сега следва чакане 1 месец. Тамън има време за мислене, четене и т.н.
Не ми стана ясно защо ще чакаш един месец ?

Не забравяй да намажеш мазилката с хидроизолация преди да наредиш плочките.

БТВ: за майсторите напълно те подкрепям. Много малко от тях изпипват нещата до край.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Питане за замазка в баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: