• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
elby75 - специалист
Здравейте незнам дали е правилния форум,но искам да попитам компетентни хора- на село имаме много стара къща,която искаме да стегнем.Необходимо е да направим нов покрив,да се укрепят основите,една от стаите да се оправи изцяло/таван,стени под/.Искаме и да се направи баня.И цялостно външно боядисване също.
Колко горе долу ще струва това ,в смисъл каква ще е цената за работа и материали,ако възложим на малка група хора.Те ще купят всики материали и ще извършат ремонта.
Та въпроса ми е за всичко това ,колко е нормално да ни поискат.Не сме запознати затова искам да сондирам компетентно мнение.Малко объркано стана ,но дано сте ме разбрали.
Благодаря предарително.
tokuro40 - специалист
дай снимки за да се добие представа за къщата :) :)
elby75 - специалист
За съжаление не разполагам със снимки,интересува ме реално колко би било,не точно горе долу 5-10-15 хиляди :?
W123 - специалист
elby75 написа:
...не точно горе долу 5-10-15 хиляди :?
10-15-20 хиляди.
CnapKu - специалист
може и към системата 20-40-60 :) зависи :roll:
elby75 - специалист
Виждам,че въпросът ми ви е затруднил,ще се спра на точно нещо,колко би струвал,изграждането на нов покрив ,с керемиди.За 100кв.
Благодаря и моля за отговор от сериознои хора.
elby75 написа:
Виждам,че въпросът ми ви е затруднил,ще се спра на точно нещо,колко би струвал,изграждането на нов покрив ,с керемиди.За 100кв.
Аз също имам да правя покрив и говорих с няколко майстора, но като крайна сума ми казаха, че дървеният материал за покрива излизал около 1000 лв. Вече за работата, сигурно ще вземат още толкова.
didkata_s - напреднал
ние преди години се сблъскахме с подобно нещо

бутай и троИ на ново
по-увтино ще ти е
tedi1 - специалист
mitakos написа:
elby75 написа:
Аз също имам да правя покрив и говорих с няколко майстора, но като крайна сума ми казаха, че дървеният материал за покрива излизал около 1000 лв. Вече за работата, сигурно ще вземат още толкова.
Само за пререждане на готови керемиди ни поискаха 2000 лв за около 100 квм покрив, като това включваше и подмазване на комините и поставяне на нови челни дъски. Тази сума е само труд, вътре няма дървен материал, челни дъски, няма нови керемиди. Всички материали са отделно.
За улуци и водосточни тръби труд и материали дадохме още около 650 лева.
Но дидката е прав, че ако и основите трябва да се укрепват, то и стените не се знае колко са здрави и май най добре е наново. Нашата къща е в доста добро състояние като груб строеж и се наложи само покрива да прередим и после вътре правихме основен ремонт на всички подове, стени , нови бани и т.н. Сметката е голяма, записвахме си всичко, но май не ми се иска да го смятам отначало щото ще се уплаша от общата сума. Като се има предвид че вече почти година съпруга ми е командирован на вилата като "главен технически ръководител" на обекта. :)
evdoki - специалист
Здравей,
Мисля си че 100 кв.м покрив ще ти излезе 6-7 хиляди лева.В това включвам сама материалите.Незнам за труд колко ще ти вземат , аз не плащах , всичко сам и малко помощ от приятели.Ако нещо те интересува питай
  • 1
  • 2

Тема "Моля за актуалнано инфо относно ремонт на стара къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: