shtaiga написа:Имам 10 лв и съм нещо жаден,какво да си купя?Ти определено си в час! За пръв път виждам тук някой да направи точен анализ на нужното оборудване и мощност.Това с размерите на електродите някъде назад в темата го бях дал и аз като мнение,но народа не вярва.Народа обича "да има".
Айде сега сериозно -за какво ти е електрожена?За вкъщи,за мотнтажни дейности,за някакво производство(въпреки че там елетрожена няма никаква работа),за ремонтна дейност.Въпреки ,че всеки електожен за 500 лв (140-160А) покрива по-горните приложения.
ПП Въпрос закачка-За чи пенис му е на човек 200А+ електрожен.90% от домашната работа се покрива от 2.5 електрод,5% от 2 и 5% от 3.2.Докараш ли го до 4мм електрод отдавна си дорасъл за 300А+ телоподаващо с правилната тел и газ за задачата.
И от мен +10 за анализа по темата. То и в темата за соларите че и в други все такива мераци и после мерене на пи_ки. За домашни нужди дето гориш по няколко пъздерки с по една фас пауза между тях едва ли е нужно и 160 амперов. Пък ако е за някой по як ремонт добър заварчик пак ще се оправи и с по слабичка машина. Е вярно повечко електроди и време но то по важното е да стане с наличната техника и да се претакова дявола. Аз че се занимавам с ремонти гледам да мина винаги с по ликата техника. Имам си една тенекеджийка правена и аз не помня кога с 3.25 се зори кога е слаба линията. Но с 2 ката пее и карам с нея до ден днешен. За по яко с телоподаващото. А тези колеги от форума които ме познават лично могат да потвърдят че не се п.авя на интересен и ми е най малкия проблем да си купя най доброто на пазара дори пък и да си стъкна едно инверторче. Че даже часттите така си и стоят събрани само дето не ми се разправя вече и ако един ден се захвана ще е само заради спортната злоба.
Та да се върна на основното темата се превърна в мерене на п...ки и едва ли след толкова много страници реално полезни ще са около 20-30.