• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Synthy - специалист
Привет отново, всяка година сменявам нагревателя. До тук 4 пъти май съм го сменявал, сега ще е пети. Кара средно по 13-14 месеца. Проблема е винаги един и същи - нагревателят целият се е разцепил. Веднъж го извадих на части, защото толкова се беше раздул, че не можеше да излезне пред отвора на водосъдържателя. Водосъдържателя е неръждавейка (хром-никел). Нагревателя е никелиран, а под него никела основата според мен е мед. При ваденето на изгорелият нагревател, няма и следа от никел по него. За да дава един и същи дефект, или всички нагреватели, които тези хора продават са боклук, или има някакъв конструктивен дефект. Мисля си да поръчам от трето място нагревател (досега не го направих, както писах преди години, но май ще трябва). Там обаче имат много варианти за материал - хром-никелови, медни, никелирани... Идея какво да правя? И ако някой знае защо горят нагревателите на тези бойлери (има и други оплакаващи се от този проблем с тези бойлери) - ще се радвам да сподели.
geordgeo - специалист
Аз съм с нераждаем бойлер, домашно правен някъде от дядото преди 20-тина години, ползвам обикновен комбиниран нагревател 1+2 КВ и вече повече от 10 години не е сменян. Чудя се какво толкова може да има при теб, че да се получава тоя фал?! :?
valentino76bs - майстор
Synthy написа:
За да дава един и същи дефект, или всички нагреватели, които тези хора продават са боклук, или има някакъв конструктивен дефект. Мисля си да поръчам от трето място нагревател (досега не го направих, както писах преди години, но май ще трябва). Там обаче имат много варианти за материал - хром-никелови, медни, никелирани... Идея какво да правя? И ако някой знае защо горят нагревателите на тези бойлери (има и други оплакаващи се от този проблем с тези бойлери) - ще се радвам да сподели.
Еми добре де ти сам си даваш отговор чудя се още колко пъти трябва да ти изгори за да спреш да мислиш и да направиш нещо .Еми то е елементарно не е нужно съвет!
1.Сменяш производителя.
2.Сменяш вида,меден примерно....по горе пише ,че години наред човека не е имал проблем!
VLADO66 - майстор
Най-добре е нагревателя да бъде направен от материала на водосъдържателя-хром никел, така няма да има електрохимична корозия.Имам два два неръждаеми бойлера, единия с обикновен /не меден/ нагревател, а другия с италиански хромникелови нагреватели.И двата са над 10 години
Synthy - специалист
valentino76bs написа:
Еми добре де ти сам си даваш отговор чудя се още колко пъти трябва да ти изгори за да спреш да мислиш и да направиш нещо .Еми то е елементарно не е нужно съвет!
1.Сменяш производителя.
2.Сменяш вида,меден примерно....по горе пише ,че години наред човека не е имал проблем!
Ами интересува ме, от какъв материал да бъде нагревателя, ако той е проблема? Или ако знаете някакъв конструктивен дефект на тези безумни творения на Шишков, защото няма как все на дефектни нагреватели да попадам. Казваш меден, само че под лъскавото покритие, отново е мед. Досега САМО медни разцепени нагреватели съм вадил от бойлера. По-долу колегата пише, че нагревателя трябва да бъде от материала на водосъдържателя. Това обяснява честото изгаряне: конструктивен дефект! Ето това умуване ми трябваше. Защото ако си поръчам нов нагревател, и го направят от неправилният материал (а аз нямам достатъчно познания, за да преценя сам какъв трябва да бъде)... май пак ще думне. Остава тези господа до моста чавдар да получат нагреватели (защото нямат налични!!), и по мострата вече да ми направят каквото е нужно.
krasi92 - майстор
Неръждаем бойлер и неръждаем нагревател.Шишков често сменят гаранционно нагреватели -май си взимат некачествени и те.
valentino76bs - майстор
Synthy написа:
Ами интересува ме, от какъв материал да бъде нагревателя, ако той е проблема? Или ако знаете някакъв конструктивен дефект на тези безумни творения на Шишков, защото няма как все на дефектни нагреватели да попадам. Казваш меден, само че под лъскавото покритие, отново е мед. Досега САМО медни разцепени нагреватели съм вадил от бойлера. По-долу колегата пише, че нагревателя трябва да бъде от материала на водосъдържателя. Това обяснява честото изгаряне: конструктивен дефект! Ето това умуване ми трябваше. Защото ако си поръчам нов нагревател, и го направят от неправилният материал (а аз нямам достатъчно познания, за да преценя сам какъв трябва да бъде)... май пак ще думне. Остава тези господа до моста чавдар да получат нагреватели (защото нямат налични!!), и по мострата вече да ми направят каквото е нужно.
И що безумни....как стигна до този извод,имаш един бойлер и веднага си направи извод.Това се едно кат ми кажат тая кола не е хубава щот била трудна за ремонт или нещо си там и е било проблемно......
Synthy - специалист
Защото е правено като в час по трудово. Планката за монтаж беше крива, термометъра не контактуваше добре, ел. частта е "обемен" монтаж, изолацията на водосъдържателя е просто да се каже, че я има, на всичкото отгоре и този проблем с нагревателите. Всичко сочи към едно определение: безумно творение. До тук единствено водосъдържателя изглежда добре направен (дано да не пробие и наистина да е направен както трябва!).
mcm - специалист
Не се вкарвай във филми, и аз бях така, неръждаем водосъдържател и само се чудех какви нагреватели да слагам. По едно време бях взел и по поръчка от една софииска фирма, изработиха ми неръждаем, само дето изгоря за по малко от година. Сега влизам в магазина и вземам най евтиния, някъде четох да е от никротал, ако имам вземам, ако не меден, и колкото изкара. Не си заслужава да даваш една камара пари уж за нещо качествено, а евтинията да кара повече време. У нас не винаги по скъпото е по качествено.
valentino76bs - майстор
Synthy написа:
Защото е правено като в час по трудово. Планката за монтаж беше крива, термометъра не контактуваше добре, ел. частта е "обемен" монтаж, изолацията на водосъдържателя е просто да се каже, че я има, на всичкото отгоре и този проблем с нагревателите. Всичко сочи към едно определение: безумно творение. До тук единствено водосъдържателя изглежда добре направен (дано да не пробие и наистина да е направен както трябва!).
Ехеее то не остана поне боята как е ... :-D ,...Виж ся понякога такива неща се случват,казвам ти го от личен опит !На месеца поне два три правя и имам преки наблюдения !Еми кво да ти кажа има герои на всички марки...Проблема е в компонентите ,лоши партиди и т.н.
Елдом неръждавейка отварях 10 годишен за pvc тръба еми чук ел. частта и всичко останало.
Виждал съм и 30 годишен бойлер елдом който в момента работи/даже мога да ида и да го снимам/,естествено са му сменяни компонентите но балона е здрав.
И теси 10 годишен работещ само със смяна на т.р.
Съответно съм виждал и на по 3,4 години ей тея от същите марки с пукнати балони нагоряли кабели, обувки и т.н.
Така ,че направи това което ти казах или направо купи от него/като му обясниш за какво иде реч пази си гаранцията ако има и така.Мисля ,че нагревателя му беше към 35 лева.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "нагревател за бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: