Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
cbfinvent7 написа:
ами, аз го правих това упражнение наскоро, уж всичко е точно така и не успях да открия дефектен ключ или някой да се е свързал.
това което ме притеснява/интересно ми е защо на клема 4 имам фаза, според мен не трябва да има. вие какво мислите?

Изображение
Ето тук можеш да прочетеш viewtopic.php?f=11&t=43492&hilit=%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BB%D0%B1%D0%B8%D1%89%D0%B5%D0%BD+%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82
kozl - майстор
cbfinvent7 написа:
това което ме притеснява/интересно ми е защо на клема 4 имам фаза, според мен не трябва да има. вие какво мислите?

Изображение
А като разкачиш проводника от клемата, на проводника какво имаш?
cbfinvent7 - помощник
kozl написа:
cbfinvent7 написа:

Изображение
А като разкачиш проводника от клемата, на проводника какво имаш?
това ще го направя днес/утре, че пак е блокирало релето, та да разбера от къде идва фазата от релето или от кабелите.
kozl - майстор
Фазомера с глим лампа ли ти е?
cbfinvent7 - помощник
kozl написа:
Фазомера с глим лампа ли ти е?

да, но това не трябва да го бърка или ?
FM STEREO - специалист
фазомера може да те лъже,провери с пробна лампа на клема 4!
Andri01 - майстор
За сериозна работа се ползва волтмер т.е.-комбиниран прибор. Ако нямаш такъв или не си наясно как се работи с него,по добре не се занимавай с това. Намери някой приятел за целта.
kozl - майстор
Нещо са се затрили схемите на автоматите АСЕ-5 поствани в една от подобните теми.
Стария по спомени изкарваше достатъчно напрежение на клема 4 да запали фазомера с глим лампа, че и да те друсне даже.
Също стария работеше с ключове с глим лампи ама с до 2. Като станат в повече и не работи - задържа като при постоянно натиснат бутон.
Имате ли ключове с глим лампи?
cbfinvent7 - помощник
kozl написа:
Нещо са се затрили схемите на автоматите АСЕ-5 поствани в една от подобните теми.
Стария по спомени изкарваше достатъчно напрежение на клема 4 да запали фазомера с глим лампа, че и да те друсне даже.
Също стария работеше с ключове с глим лампи ама с до 2. Като станат в повече и не работи - задържа като при постоянно натиснат бутон.
Имате ли ключове с глим лампи?
няма ключове с глим, всичките са нормални. пробвах и с друг фазомер резултата пак беше същия, но се сетих, (ще кажете дали е така)
понеже сме наслагали LED лампи, в тях нали остава малко напрежение след като се изгасят, най-вероятно е от това, защото като задържа фазомера известно време на клема 4 и намалява светенето, като накрая тотално изчезва, за това залагам, че е от лампите. (а пък може и да бъркам, защото клема 4 не трябва да има общо с релето... )

до момента нищо не ми хрумва....
когато е в забило състояние, нали има един зелен диод, на релето, то свети, значи работи но въпреки това не включва....

като цяло доста странно.. някакви други идеи?
kozl - майстор
Този диод би трябвало да е жълт и означава, че има задържан бутон. Би следвало като откачиш жицата от клема 4 да загасне.

Тема "Стълбищен автомат въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: