• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Synthy - специалист
И моят елдом на 10г. е в мазето с прекършена ПВЦ тръба вътре, всичко друго му е бетон (затова и го смених с този на шишков - заради тръбата). Ще купя от Шишков нагревател, ще му обясня за какво иде реч и ще отида да ми направят по поръчка, както съветваш :) Ти като гледам си запознат - на елдом неръждавейка може ли да се смени пластмасовата тръба вътре?
valentino76bs - майстор
Е уж ще купиш а пък за каква поръчка говориш?Тръбата се сменя на елдома!
VLADO66 - майстор
Даже има тема във форума по въпроса за смяната на тръбата.
valentino76bs - майстор
Старата тръба/остатъка/ я махам като я нагрея/стопя малко с горелката и с една по голяма отверка я разсичам/избивам навътре.А новата се надява лесно.
Synthy - специалист
valentino76bs написа:
Е уж ще купиш а пък за каква поръчка говориш?Тръбата се сменя на елдома!
Ще купя от Шишков нов, но ще отида с него да ми направят хром-никелов нагревател по поръчка. За такава направа ми казаха, че им трябва здрава мостра, за да вземат размерите.
VLADO66 - майстор
Поинтересувай се от какво правят реотана, трябва да е на Kanthal, а не някой китайски боклук
mcm - специалист
Аз си поръчвах от тук:

http://nagrevatel.eu/

не можа да изкара и година, не знам, може и да им е качествено производството, но аз не извадих късмет с тях. Сега съм с най евтиния който ми попадна. Поръчката ми излезе към 30 лв, затова и прецених че по добре 2-3 по евтини нагреватели за тия пари от близката железария, от колкото напразни надежди.
Synthy - специалист
mcm написа:
Аз си поръчвах от тук:

http://nagrevatel.eu/

не можа да изкара и година, не знам, може и да им е качествено производството, но аз не извадих късмет с тях. Сега съм с най евтиния който ми попадна. Поръчката ми излезе към 30 лв, затова и прецених че по добре 2-3 по евтини нагреватели за тия пари от близката железария, от колкото напразни надежди.
Точно към тях се бях насочил... Хъм, ще потърся жокер "обади се на другарче". Като имам резултат, ще пиша какво се случва.
shadow__01 - майстор
Synthy написа:
.... ел. частта е "обемен" монтаж..... този проблем с нагревателите....
"Обемния" монтаж е едно голямо предимство. Заради него успях да го преработя и да му направя оперативна верига със реле. Да видим на Елдом-а или на Тесито как ще му сложиш контактор като терморегулаторът се нанизна на нагревателя?
На Шишковския бойлер водосъдържателя е от първокласно качество. Само не харесвам дупката вместо фланец. Затруднява почистването, но не е толкова голям проблем.
За качеството на нагрееателят....еми като навсякъде - на късмет работа. Те ги внасят, не ги произвеждат. Това е елемента който се тормози най-много, нормално е си замине първи.
Последна промяна от shadow__01 на пон юни 13, 2016 10:01 pm, променено общо 1 път.
elman - напреднал
Всичко което има допир с водата в балона на бойлера трябва да е от един и същи метал - неръждавейка. Имали сме случай с неръвдаем бойлер на който сменяха нагревателя 3 пъти за 1 месец докато открият, че не всичко вътре беше от неръждавейка. Огедай го добре да не би и ти да имаш подобен проблем.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "нагревател за бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: