• 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
profesionalist_wood написа:
Обикалям и се чудя на тая коса макълъч дали може да и се тури диск евентуално...май не щото е с жило... :?
http://www.kol-bg.com/%D0%B3%D1%80%D0%B ... e-41-1.htm
E я помисли малко. Вал на 2 половини./ т.е. влизат една в друга - къде ще се дене жилото ?
iivanov - майстор
kr1100 написа:
profesionalist_wood написа:
Обикалям и се чудя на тая коса макълъч дали може да и се тури диск евентуално...май не щото е с жило... :?
http://www.kol-bg.com/%D0%B3%D1%80%D0%B ... e-41-1.htm
E я помисли малко. Вал на 2 половини./ т.е. влизат една в друга - къде ще се дене жилото ?
Помисли ти ! Едната част завършва на квадрат , а другата с присъединителна чашка за квадрат :wink: Старата икра беше с такова изпълнение .
dpp - специалист
tushee1 написа:
Няма как на този макулъч или както там се казва да му сложиш диск. Това си е само тример който коси с корда.
Понеже и аз се чудя какво да взема и съм го гледал тоя същия модел.

Аз пък съм се спрял на 323 R на хускварна, но вече никъде го няма. Казват ми че на негово място е някаква 525 RX http://www.agrotehnika.bg/catalog/motor ... p-212.html . Та търся мнения и впечатления за нея.

Двоумя се между нея и 128R. Все пак 128цата е близо 200 кинта по евтина.
Виж Макълък-а който взех по горе.http://www.argo-market.com/Products/Details/1722
1:1 с Хускварна е 40 кубиков модел 2 коня и кусур! Драгозов ще те ореди на мн.добра цена !
iivanov - майстор
dpp написа:
tushee1 написа:
Няма как на този макулъч или както там се казва да му сложиш диск. Това си е само тример който коси с корда.
Понеже и аз се чудя какво да взема и съм го гледал тоя същия модел.

Аз пък съм се спрял на 323 R на хускварна, но вече никъде го няма. Казват ми че на негово място е някаква 525 RX http://www.agrotehnika.bg/catalog/motor ... p-212.html . Та търся мнения и впечатления за нея.

Двоумя се между нея и 128R. Все пак 128цата е близо 200 кинта по евтина.
Виж Макълък-а който взех по горе.http://www.argo-market.com/Products/Details/1722
1:1 с Хускварна е 40 кубиков модел 2 коня и кусур! Драгозов ще те ореди на мн.добра цена !
И най-важното , че е с вал - можеш и диск да сложиш , за хард изпълнения .
пп Днес си взех олеото от бокса - скоро няма да купувам МАСТЕР 755 . Първите думи на техничаря - "Тази коса много е работила ". :-D Диагнозата е износени игла и мембрана , и като цяло , задръстен карбуратор . Омасляването било откъм дросела и се получавало при здраво юркане :? . На предложението да се сменят сегменти в края на сезона коментара беше , че нищо не трябва да се пипа и че има компресия " да те убие " . Машината мина вече тестови изпитания и мога да кажа , че пее . Досега лобирах за тази марка :2thumbs: , сега ще лобирам с две ръце и вдигнат крак . :partyman:
keymaker - специалист
И аз съм решил да гръмна 440-ката пък после 755 ,при мен миналия месец започна да не се форсира както трябва ,като отворих карбуратора от цедката изпадна сума гадост ,ама вече бях извадил тапите и не ги и сложих ,натъкмих оборотите на 11500 при заводски 11700 и яко зор. На тая машина ми прави впечатление ,че когато я карам на пълна газ с еднакво количество гориво окосява повече отколкото ако я жаля. :?
ssiderov - специалист
:partyman: Поздраления колега Иванов!Радвам се за вашето успешно завръщане на ливадата!Вдигам и аз един крак за Олеото,та да станат два!Мастера ще го оставим за в бъдеще :lol:
ssiderov - специалист
keymaker написа:
И аз съм решил да гръмна 440-ката пък после 755 ,при мен миналия месец започна да не се форсира както трябва ,като отворих карбуратора от цедката изпадна сума гадост ,ама вече бях извадил тапите и не ги и сложих ,натъкмих оборотите на 11500 при заводски 11700 и яко зор. На тая машина ми прави впечатление ,че когато я карам на пълна газ с еднакво количество гориво окосява повече отколкото ако я жаля. :?
Поздрави на Олео колегите!Пробвал ли си колега на тази машина тези назъбените корди за алуминиевите глави на Орегон?Нарязани са на парчета.Три различни големини 5 мм,6 мм и 7мм.Струва ми се че май само с 5 мм ще работи!Как мислиш?Как е новия 350 мм трилъчев нож на Орегон,ако го въртиш с 440-ката? :partyman:
keymaker - специалист
Диска го въртя с райдера, че като видях колко пари е редуктора на 440-ката лошо ми стана. Диска не е добре заточен заводски та се наложи да му бая малко и сега е супер. Бавно се развърта ама и държи по добре оборотите. Издънки по 15мм.ги реже без замисляне и ги прави на откоси. А флексито го пробвах и е много удобно ама като има камъни и дебели издънки се къса и то. Ако е само трева е доста удобно и излиза по-ефтино от с корда.
ssiderov - специалист
За флексито ми казаха,че няма да стане на класическата глава,щото нямало да се развива като чукнеш да пусне кордата.Трябвало да е сложено на алуминиевата глава,нарязано на парчета по незнам колко милиметра беше.Зъбчетата щели да си пречат и да не се развива!Интересно е техни блейда дали ще е това дето го дават на клипа?Но постоянно трябвало да се съхрява влажно в кутията!Иначе става крехко като е сухо и се чупи лесно!Явно е от някакъв полиамид който абсорбира влага и тогава е по-еластичен.Но човека от магазина ми каза,че за нашите 440-ки са подходящи алуминиевите глави с две нишки!С четири ще се претовари машината!За четири нишки си требва БАЙ МАСТЕР 755!Машината за косене на къпини!!!Ако не е тайна колко пари ти казаха за конусната предавка за нашите машини?
koveslav - майстор
iivanov
Диагнозата е износени игла и мембрана , и като цяло , задръстен карбуратор :partyman:
Браво,радвам се че само с профилактика всичко се е оправило!Давай газ!Само един въпрос-нищо не спомена за смяна на горивното флтърче.Щото за да задръсти карба,всичкото това гориво е минало първо през филтъра.
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: