Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте колеги!Въпросът ми е как мога да сътворя фенерче със части от магазина?В главата ми се върти нещо като що годе мощен фенер за каквито и да е било цели-риболов,нощувка в гората или изобщо за всичко,за мен няма значени от това дали разпръсква светлината или я събира в една точка,а самото тяло в което ще напъхам крушката и да речем батериите АА или някаква голяма батерия ще е от някоя вик пвц тръба но нямам идея как да ги свържа и с какви точно компоненти-каква точно крушка,какви точно батерии и как да свържа всичко това.Който има някаква идея да пише.
Последна промяна от НормалноЛуд на съб юни 11, 2016 2:34 pm, променено общо 3 пъти.
ESPACE - майстор
Купи си нещо готово, с твоите познания(по точно незнания) нищо работещо няма да сътвориш!
profesionalist_wood - майстор
По-добре е да си купи,току иначе цената би станала една...
moimoimoi - майстор
купуваш си една диодна крушка на 12 волта,примерно тази http://www.ultralux.bg/bg/3/1124/led-%D ... d2835.html
ще ти е нужна и фасунга , а за захранване или малък акумулатор от UPS http://www.akumulator.pro/shop/vrla-ups ... &order=ASC или си събираш пакет от 9-10 АА батерии

или един такъв http://olx.bg/ad/prenosim-akumulatoren- ... 5DmuY.html
Имам чувството че е 15 годишен и му трябва за в часа по Труд и техника или Физика...
Купуваш си фенер за 3 лв от магазина за левче,разглабяш го,и го слагаш в ПВЦ тръба от канализация,копчето го местиш отгоре и лепиш отпред кръгло парче плексиглас и воала! Вече е в духа направи сам
8180 - майстор
НормалноЛуд,
Добре дошъл!
Надявам се тук да намериш полезни неща, щом имаш мерак.
Прави ти чест, че си се постарал да намериш подходящ раздел за въпроси си

Колегите по-горе вероятно вече са забравили, че и те някога са тръгнали от батерия + крушка.
В същото време са прави, че ако ти трябва фенерче - по-добре да си го купиш.

Ако ти е мерак да се учиш, погледни темите и др. за светодиоди - днес практически всички фенерчета са със светодиоди. Една добра задача би била да преработиш старо фенерче със светодиод - няма значение, че днешното фенерче би могло да бъде поне 3 пъти по-миниатюрно. За последното можеш да шпионираш китайските магазини и сергии за идеи и да си избереш достижим вариант - примерно, с корпус от маркер, диод с леща или малък ъгъл и т.н.
При успех, веднага ще вдигнеш нивото и на въпросите си в бъдеще.
Успех!

П.П. "батериЙ" - НЯМА такава дума в БГ и отблъсква желаещите да помогнат - приеми факта, макар да не сме лингвистичен Форум. Да не продължавам - имаш и др. пропуски в писането, което затруднява общуването с "КОЛЕГИ". :)
Благодаря ви,че писахте по темата.Мисля,че си избрах един фенер естествено китайски за скромна сума и що годе ставащ.Да думата (батерии) съм я сбъркал :-D извинявам се за което ... ,а колкото до останалото количество написано от мен е така написано на тип селски език :-D ,а на колегата с ПВЦ тръбата му я подарявам да прави с нея каквото пожелае :mrgreen: .... ,а да и (от магазина за левче,разглабяш го) и той е 11 годишен !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ben84 - специалист
НормалноЛуд написа:
а самото тяло в което ще напъхам крушката и да речем батериите АА или някаква голяма батерия
Крушка, батерии и тяло си имаш. К'во чакаш?

Пп. Аман от заядливци.
НормалноЛуд написа:
Благодаря ви,че писахте по темата.Мисля,че си избрах един фенер естествено китайски за скромна сума и що годе ставащ.Да думата (батерии) съм я сбъркал :-D извинявам се за което ... ,а колкото до останалото количество написано от мен е така написано на тип селски език :-D ,а на колегата с ПВЦ тръбата му я подарявам да прави с нея каквото пожелае :mrgreen: .... ,а да и (от магазина за левче,разглабяш го) и той е 11 годишен !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Явно не разбра шегата :?
Най вероятно колега :sad: .Извинявам се но и вие явно не сте разбрал шегата :lol: така,че сме квит :cool:

Тема "Как да си направя фенерче по елементарен начин?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: