Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gnt69 - майстор
Става и на малко осветено място. Е сутрин изгася пет минути по късно а вечер пали пет минути по рано, но си върши работата. :partyman:
Andri01 - майстор
Парично по-ненатоварващо: към релето за осветеност включен таймер,който спира захранването примерно към 1-2ч. след полунощ. Няма логика да свети из двора по сред нощите /е,освен да се плашат "събрятата"/. Изпробвано и работещо от над 12г. вече! :lol:
gnt69 - майстор
Е да де ама колко гори. Аз имам 16 лампи които осветяват двора. Всичките са с лед крушки 3 - 5 вата, около къщата са по 7 вата. ако работят 10 часа лятото изгарят 100 вата на час или киловат ток на ден. За месец са 30 киловата или 6 лева, даже са по малко защото са на нощна тарифа. Дали ще са 4 или 6 рева за мене няма значение. Но е хубаво и красиво и те пази от крадци. Лампите са първата защитна линия. Втората е Бранко.
Прикачен файл:
бранко.jpg
Третата съм аз. Щото си имам принцип бой докат мърда. :partyman:
Andri01 - майстор
На моя Брянко /Бък/ не му трябва светло. Пък и както е черен ,в тъмното по трудно се забелязва,до като не каже "бау"... :)
gnt69 - майстор
Е да де ама после ядове или пишеш обяснения или се чудиш къде да ги ровиш. =D>
sstefanov - майстор
kozl написа:
Тая джаджа има ли за регулиране на осветеността?
Има си.
kozl написа:
"Е го е стана 18:00 часа и ламбите не палат" и следва щрак ръчно у-ние. Извод - Некои системи требе да са с таймер :lol:
Тогава може да им обясниш, че си им сложил специален таймер с компютър, който изчислява кога ще се стъмни, и т.н. глупости (ако въобще могат да разберат). :)
filipss - специалист
Няма такава простотия. Купих фотореле, цял ден връзвръх кабели, жички, дупчих стената и т.н. и накрая вдигам бушона..и нищо не работи.. :? Почудих се малко и О, чудо от кабела (изкаран придвидливо на фасадата) 2 фази... умрях от яд. И не сама, от другата страна на къща, пак изкаран кабел и той е с 2 -фази... не мога да повябвам.

Какво да правя, да опъвам нула от някоя кутия или? Някъде четох, че можа да връща от някой консуматор. Как да разбера. Преди си мислех, че кабела (2х1,5) е вързан в някоя разпределителна, сега не знам какво да мисля.. хелп плс.
hidrazin - майстор
Да бе, да, две фази ама друг път.
Ако питащия цял ден не беше вързвал кабели ами ги беше свързвал можеше и да излезе нещо.
Само оня горе знае какво и как е сътворено (а може и той да не знае де). :-D
Просто я няма нулата. Да си извика някой дето е в час.
Сега боб не ми се мята. Скъп е.
:partyman:
И няма нужда да окъкваш целия форум с тъпото и елементарно реле.
Другата тема е излишна.
filipss - специалист
Аз до колкото знам, форума е за хора, които да си помагат за различни казуси. Моя казус в тази тема ако е тъп и елемантарен за теб, за мен не е. Ако не искаш да отговаряш използваи бутона изход, а не нов отговор.

Та по темата, понеже през ноща четох разни коментари. Направиих една пробна лампа и докарах сигурна нула до фасадата, където е изкаран кабела. Крушката светна на едната жица (явно фаза), а на другата ''маждукаше'',(пак светна ама ултра слабо), вероятно нулата.. не можах да намеря ключ за тези кабели.. прегледах всички останали ключове не намерих аномалии.

В интерес на истината отворих и една лампа в коридора, която винаги свети и няма ключ към нея и там освен фаза и нула, имаше още 2 жици (многожилни) и на двете нищо не отчете фазомера, ако това има някакво зпачение.
Andri01 - майстор
"На другата жица",дето е мъждукала-явно имаш някаква утечка към фазата. Не чиста фаза . Най-добре потърси някой,който е по на ТИ с токовете. Все пак това си е 220в!

Тема "Светло само вечер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: