Нека намерим най-тънките цени.
fore - майстор
gnt69 написа:
Няма проблем който иска ще взема. За парите пазарувам с кредитна карта и мисля че курса е около фиксинга. Например вчера ходих до Букурещ винетката я платих 13.50 леи а в левове 5,87. През инвестор БГ като смятам се получава за флекса 151.188196 лв. А за верта 120.863916 лева. Само се притеснявам после да не остана с 3 верта и 4-5 шлайфа.

Имаш право да се притесняваш и за това наистина. Аз ти писах на лични че направи асистирана поръчка през Пратки-Де в Петък, но късно и не бяха превели кеша от моята банка . Ще си платя за гяволъка по скъпо с около 20 лева.
Та за сега ще ги видиме тях дали ще ми го доставят. Ако не, тебе ще те цаня :partyman:

Обаче все ми се струва че за флекса дори да се презапасиш ще го продадеш после лесно он-лайн. :) Няма да ти залежи.

------------
Митко тоя импакт драйвър не е за болтове на авто-джанти все пак. :wink:
Последна промяна от fore на пон юни 13, 2016 4:04 pm, променено общо 1 път.
gnt69 - майстор
Абе тъй ама да не ме споменавате в близките години като самоковеца. А иначе 152 струва в RO ама да ти го пратя с наложен платеж още 10 лева за Еконт или Спиди и те пак станаха толкова.
Последна промяна от gnt69 на пон юни 13, 2016 3:57 pm, променено общо 1 път.
mitko64 - майстор
Няма никакво значение за какво е, просто хората мерят дали развива 180Nm, колкото го дават по спецификация. Иначе и аз знам че за джанти се ползва на 1/2 мъжки накрайник, а не 1/4 холдер.
gogyto - специалист
Хах, то Лидъл имало и в Гюргево :mrgreen:
mitko64 - майстор
Aма в Калафат няма, та видинци трябва да ходят до Крайова.
kr1100 - майстор
mitko64 написа:
За импакт драйвъра гледах няколко клипа наскоро- нещо на 180Nm не ще на едни болтове на джанти, стегнати с динамометричен ключ.
.
На Халумиеви джанти стягам с динамометричен ключ по предписание на 170 Nm . даже хич май няма и да направи опит за развиване :?

Kaкто гледам от линка по-долу акумулаторното запъва на 120 Nm /Разви с няколко опита/ Дали ще има силица за да лашне 5 болта - съмнявам се .
Последна промяна от kr1100(стар) на вт юни 14, 2016 1:00 pm, променено общо 2 пъти.
resistbody - майстор
Който няма импакт да си взима, аз имам 2 на други марки и ще пропусна, но е супер инструмент, само не се унасяйте с него че къса без да се усетите, и развива наглед невъзможни неща (или ги къса ако не тръгнат :D )
Аз се чудя за шлайфа като го пуснат у нас, и без това съм фалит тоя месец ;D Който си го вземе от мамалигите да пише как е..
mitko64 - майстор
Ето го клипа https://www.youtube.com/watch?v=CnW5UVDS9xI . Нека всеки да си прецени сам! Иначе за джанти на ток скоро пускаха Impact Wrench http://www.lidl.de/de/parkside-elektro- ... a1/p215386 , но до нас пак не стигна. :-D . Може и да ги пуснат някога- догодина или по догодина.
stan73 - майстор
Само да доуточня - по предписание - на повечето по-нормални автомобили (изкл. камиони, джипове и ванове), силата за затягане на на болтовете (и т.н.) на автомобилните колела е в рамките на 100 до 140нм. Примерно на моята е от 110 до 120.
Колегата доколкото помня имаше ван (та затова вероятно завива със 170, които при развиване вероятно са повече). Доколкото знам, при алуминиеви джанти необходимата сила за развиване на болтове (и т.н.) след време е по-голяма от тази за завиването им. Т.е. едни 180 или 170 нм са предостатъчни за повечето дейности.
П.П. Преди бях споделил за някои мои тестове - на двора в едни пънове завивах на "ръка" (пак с лидълски ръчни отвертки с 2 ръце и тяло (тогава бях около 117кг. (сега за съжаление съм повече)) 7 сантиметрови винтове. Ами когато ги пренатегна - ги късам (та даже и ръчните им отвертки са добри), а успявам да скрия само около половин до 1 мм фрезенковата глава на винтовете навътре в дървото. А с импакт драйвъра същите такива винтове се навиват изключително бързо, към края машината включва ударите и забавя много скорост на завиване, но успява да скрие фрезенковата глава на винта със около 10 мм в якия пън, и то без да скъса винта (ползвах къси битове (затова само около 10мм, вероятно може да завие и повече с по-дълги). А след като развия винта (пак с импакт драйвъра), винта пари доста и покритието му се е поизтрило.
profesionalist_wood - майстор
Тъкмо да опитам на болтовете на камаз-а :-D Ама нема никога да дойде в БГ....
Митко писа ли на мениджърите от Лидъл бре???

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: