В неделя ще пускам такъв котел ако искаш заповядай да го видиш и ще ти стане всичко ясно.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plastkomfort
- специалист
210 мнения в "КАКЪВ ПЕЛЕТЕН КОТЕЛ?"
LazarGanev
- "Велик майстор"
plastkomfort написа:В неделя ще пускам такъв котел ако искаш заповядай да го видиш и ще ти стане всичко ясно.Пак ли? Брей, то май вече всяка година пускаш по един, явно интересът е постоянен!

vrangelov
- специалист
gnt69 написа:Оффф що не разберете какво искам, искам мнение на ползватели, отзиви от експлоатация на котела. Ако го види жена ми ще каже много хубав , боядисан в любимия и зелен цвят. А това че има монтажи е хубаво значи ще има отзиви. Лошото е че ще бъдат догодина.
Ами човекът те покани, какво още ти трябва? Отиди и го виж, разменете си телефоните със собственика и както дойде сезона, ще си ходите на гости и ще ги гледате как горят.
Мнения има и за Torch във форума, трябва да ги потърсиш.
За слънчогледовите пелети ще ти го напиша съвсем кратко, дано ме разбереш! Сложи си един топломер и виж какво добиваш от тон слънчогледови пелети, после виж какво добиваш от един тон дървесни. Сравни колко би била разликата на година, ако добиваш еднакво количество енергия и я раздели на допълнителните часове за почистване на котела, така ще получиш възнаграждението ти за почистване на прах от слънчогледови пелети. Пиши дали си струва!
Аз смятам, че колегата е направил добър избор, като е избрал Torch.
Поздрави!
plastkomfort
- специалист
Отчет ли трябва да давам за всеки котел или камина монтирани от мен?
Имам си счетоводител той знае не е нужно да пиша за всеки монтаж.
Имам си счетоводител той знае не е нужно да пиша за всеки монтаж.
gnt69
- майстор
vrangelov написа:Ама да питам гори ли слънчогледови и по некачествени пелети или не гори. От една седмица питам и никой не отговаря. Всеки обяснява че нямало смисъл от слънчогледа ама слънчогледа е по 150 пари. Явно във форума няма ползватели а само продавачи.gnt69 написа:Оффф що не разберете какво искам, искам мнение на ползватели, отзиви от експлоатация на котела. Ако го види жена ми ще каже много хубав , боядисан в любимия и зелен цвят. А това че има монтажи е хубаво значи ще има отзиви. Лошото е че ще бъдат догодина.
Ами човекът те покани, какво още ти трябва? Отиди и го виж, разменете си телефоните със собственика и както дойде сезона, ще си ходите на гости и ще ги гледате как горят.
Мнения има и за Torch във форума, трябва да ги потърсиш.
За слънчогледовите пелети ще ти го напиша съвсем кратко, дано ме разбереш! Сложи си един топломер и виж какво добиваш от тон слънчогледови пелети, после виж какво добиваш от един тон дървесни. Сравни колко би била разликата на година, ако добиваш еднакво количество енергия и я раздели на допълнителните часове за почистване на котела, така ще получиш възнаграждението ти за почистване на прах от слънчогледови пелети. Пиши дали си струва!
Аз смятам, че колегата е направил добър избор, като е избрал Torch.
Поздрави!
vrangelov
- специалист
gnt69 написа:...Явно във форума няма ползватели а само продавачи.
Мен ли имаш предвид, защото мисля, че Torch е по-добър от Greyko или plastkomfort, защото си му благодарен, че те покани да видиш монтажа?
gnt69 написа:... Всеки обяснява че нямало смисъл от слънчогледа ама слънчогледа е по 150 пари.
Котлите на дървесни пелети са предпочитани заради това, че позволяват човек да се топли с минимално обслужване. Това разбира се се заплаща. Ако човек търси само евтиното, без да гледа прах и пушилки, е най-изгодно на дърва и въглища. Като пари е по-малко от слънчогледовите пелети, но не се вардиш от мишките.
Staio1
- специалист
Ама да питам гори ли слънчогледови и по некачествени пелети или не гори. От една седмица питам и никой не отговаря. Всеки обяснява че нямало смисъл от слънчогледа ама слънчогледа е по 150 пари. Явно във форума няма ползватели а само продавачи.[/quote]
Стига с тез слънчогледови пелети де. Иди в тема за кой какви пелети гори и виж мнения. От форума за сега май само колегата Красен е ползвал котела напиши му едно лично съобщение и го попитай като толкова те интересува как се справя със слънчогледови пелети , ако въобще го е карал на такива. Не е важна само цената на горивото, то ако ходя всеки ден по веднъж дваж да изхвърлям пепел по-добре да си остана на дърва , какъв е смисала от пелетни котли като ще им чиракувате като на обикновенни печки само за да избиете някой лев от гориво, но всеки сам преценява за себе си.
Стига с тез слънчогледови пелети де. Иди в тема за кой какви пелети гори и виж мнения. От форума за сега май само колегата Красен е ползвал котела напиши му едно лично съобщение и го попитай като толкова те интересува как се справя със слънчогледови пелети , ако въобще го е карал на такива. Не е важна само цената на горивото, то ако ходя всеки ден по веднъж дваж да изхвърлям пепел по-добре да си остана на дърва , какъв е смисала от пелетни котли като ще им чиракувате като на обикновенни печки само за да избиете някой лев от гориво, но всеки сам преценява за себе си.
gnt69
- майстор
Да кажа и аз сега най лесно е на хотел ама 5 звезди щото има рум сървис 24/7. Не мислиш за топло за студено за ядене за пиене ама трябват бая пари. Ще изчакам за отзиви от ползватели, дано да ги има че всички чакат Красен да каже че само той го ползвал пък другите само били чували.
Аз спирам дотука с проучването на Торча. Живи и здрави .
Аз спирам дотука с проучването на Торча. Живи и здрави .

Staio1
- специалист
Сега се сетих, че в началото на темата с колегата hr.hristov се чухме и каза че пети сезон ползва котела, който е от първата серия и горелката няма механично почистване от шлак. Каза , че е горил и по-гадни пелети но по веднъж на ден с дръжката на четката за почистване е трябвало да отстранява шлака от камерата на горелката. Сега новите модели си имат механично бутало което излиза и избутва шлака, който се е натрупал. Горил е и слънчогледови пелети, но много пепел каза че се събира и по един път на ден е изхвърлял пепелника. Вдигнал му се е разхода, понеже слънчогледовите са по-ниско калорични и той е преценил че няма файда да ги ползва, проблем с горенето на такива пелети е нямало. Предполагам че на всеки котел като му се сложат слънчогледови пелети ще повиши разхода. Иначе човека е доволен от системата за 5 сезона както казах не е имал проблеми.
Тема "КАКЪВ ПЕЛЕТЕН КОТЕЛ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература